KıbrısManşet

Dizdarlı: Özkurt aleyhindeki karar kesinleşmeden Dilekçe Komitesi mahkeme kararını görüşemez

Yüksek Yönetim eski Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, seçim yasaklarına uymadığı gerekçesiyle 2 ay hapisle cezalandırılan BRTK Müdürü Meryem Özkurt‘un kararının kesinleşmesinden önce, Avukat Fevzi Hansel tarafından Meclis‘e verilen “af” dilekçesinin görüşülemeyeceğini vurguladı

Dizdarlı: Özkurt aleyhindeki karar kesinleşmeden Meclis Dilekçe Komitesi mahkeme kararını görüşemez

Sosyal medya hesabından “Yargı Bağımsızlığı” başlığıyla açıklama yapan Dizdarlı, K.K.T.C. Anayasası’nın 136’ncı maddesi tahtında Yargıçların görevlerinde bağımsız olduklarını, Anayasa’ya, yasaya ve hukuka uygun olarak vicdani kararlarına göre hüküm verdiklerini belirterek, hiçbir organ, makam, merci veya kişinin, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve yargıçlara emir ve talimat veremeyeceğini, genelge gönderemeyeceğini, tavsiye ve telkinde bulunamayacağını vurguladı.

Dizdarlı BRTK Müdürü Meryem Özkurt’un davasına işaret ederek, “Görülmekte olan bir dava hakkında Cumhuriyet Meclisi’nde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir demeçte bulunulamaz. Yasama ve Yürütme organları ile devlet yönetimi makamları, Mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Dolayısıyla, yargı süreci devam ederken ve/veya Sayın Meryem Özkurt aleyhindeki karar kesinleşmeden (istinaf başvurusu neticelenmeden veya istinaf süresi dolmadan) Cumhuriyet Meclisi, Dilekçe ve Ombudsman Komitesi söz konusu mahkeme kararını görüşemez ve/veya söz konusu kararı görüşmesi mevsimsizdir” dedi.











Başa dön tuşu