KıbrısManşet

Siyasetten yargıya müdahale çabası ters tepti!

2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “seçim yasaklarına uymadığı” gerekçesiyle yargılandığı davada 2 ay hapis ile cezalandırılan BRTK Müdürü Meryem Özkurt’un istinaf duruşmasında Savcılık cezanın artırılmasını talep etti

Siyasetten yargıya müdahale çabası ters tepti!

Ankara‘nın ağır müdahalelerinin gölgesinde yapılan 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devlet televizyonu BRT de adeta UBP ve Ersin Tatar‘ın yayın organı olarak kullanılmış ve propaganda sürecine bizzat dahil edilmişti.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt ise YSK’nın “yayın kesilsin” uyarısına rağmen Geçitköy Barajı’ndaki töreni canlı olarak yayımlamayı sürdürmüş ve Kıbrıslı siyasilerin propaganda içerikli konuşmaları topluma ulaşmıştı.

Bunun üzerine YSK’nın talebiyle Savcılık aracılığıyla açılan davada 2 ay hapis cezasına çarptırılan Özkurt, yasa dışı emri kimden aldığını açıklamamış, UBP’li siyasetçiler de yargıya müdahale eden açıklamalar yapmıştı.

Özkurt’un bugün görülen istinaf duruşmasında Avukatı Fevzi Hansel cezanın azaltılmasını isterken, Savcılık cezanın yükseltilmesini talep etti, dava 22 Haziran Çarşamba gününe ertelendi.

Bu arada Avukat Hansel, Özkurt için özel af yasası çıkması adına Meclis’e dilekçe sunmuştu. Cumhuriyet Meclisi, Dilekçe ve Ombudsman Komitesi toplanmış, Özkurt’un af dilekçesini mahkeme süreci tamamlanmadığı için gündeme almamıştı.











Başa dön tuşu