KıbrısManşet

Öztürkler ve Soylu’nun görüşmesinin içeriği açıklansın!

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından basına detaylı açıklama yapılmazken, TC İçişleri Bakanlığı‘nın resmi sitesindeki haberde, ziyarette “güvenlik ve sınır kapılarımızın” görüşüldüğü anlaşıldı

Öztürkler ve Soylu’nun görüşmesinin içeriği açıklansın!

TC İçişleri Bakanlığı resmi sitesindeki habere göre (haber için tıklayın) Öztürkler ve Soylu şu konuları görüştü;

-Güvenlik ve Kolluk Kuvvet İş Birliği,
-Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS),
-Sınır Kapılarında Güvenlik Artırıcı Çalışmalar,
-Terör, Uyuşturucu, Siber Suçlar ve Sanal Kumarla Mücadele,
-Göç ve Afet Yönetimi alanlarında İş Birliği

“Anavatanımızın bizlere gösterdiği destek, bizler için çok önemli”

Haberde Soylu’nun Öztürkleri resmi törenle karşıladığı belirtilirken, Öztürkler’in görüşmede yaptığı konuşmada, anavatanda, Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunmaktan her zamanki gibi büyük bir gurur duyduğunu belirttiği ve “Sizlerin, anavatanımızın bizlere gösterdiği destek, bizler için çok önemli” şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Öztürkler, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki en önemli gelenek, ilk ziyaretler daima Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçekleştirilir ve mevkidaş bakanla görüşmeler önemlidir. Bu bağlamda bakan olduktan sonraki benim bu ilk yurt dışı ziyaretim. Bu ziyaretimde sizlerle burada bulunmaktan hem büyük bir onur hem de büyük bir gurur duyuyorum” ifadesini kullandığı belirtildi.

“Allah zorluklara karşı bize kuvvet versin”

Soylu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştuğu kaydedildi;

“Allah zorluklara karşı bize kuvvet versin. Birbirimize olan muhabbetimizi ve bu güzel ilişki biçimimizi çok daha iyi bir noktaya getirsin. Bütün düşüncemiz odur. Birçok ülkeyle diplomatik ilişki, diplomatik temaslar kurulabilir ama biz kendi ailemizin içerisindeyiz. Bu vesileyle birçok ortak yürüttüğümüz mesele var. Bunlar da bilmenizi isteriz ki, gücümüz neye yeterse, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan ki onunla da iyi bir hukukumuz söz konusuydu İçişleri Bakanımızdı, bu çerçeve içerisinde adımlarımızı atacağız”

Soylu ve Öztürkler daha sonra Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.











Başa dön tuşu