EkonomiKıbrısManşet

Kıdrışlıoğlu: “Yönetemeyen” hükümetin dayatmaları kabul edilemez

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Genel Sekreteri Özgür Kıdrışlıoğlu hükümetin, asgari ücretliyi bahane edip, kendince vicdan muhasebesi yaparak aslında devletin kaynaklarını fütursuzca harcama sonrası kamu görevlisine de ödemeyi taahhüt ettiği hayat pahalılığı oranını kesmesinin tam bir emek düşmanlığı olduğunu vurguladı

Kıdrışlıoğlu: Tam bir emek düşmanlığıdır, kabul etmiyoruz

Sendika adına yazılı açıklama yapan Kıdrışlıoğlu, atanmış Başbakan Ünal Üstel’in, “Emekliler dahil kamuda 15 bin TLüzeri maaş alan herkesten yılsonuna kadar yüzde 20 kesinti yapılacak” açıklamasına cevap verdi.

Asgari ücretli ile kamu çalışanlarını her fırsatta birbirine düşürmeyi ilke edilmiş UBP-DP-YDP Hükümeti’nin aldığı kararları kabul etmediklerini söyleyen Kıdrışlıoğlu devletin kaynaklarını fütursuzca harcayan, atamalara hızla devam eden, ihalesiz usule uymayan harcamaları yapan hükümetin, işveren yandaşlarını korumak için asgari ücretliye hayat pahalılığını dahi yansıtmayarak emek düşmanlığı yaptığını ve bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını haftaya erteleyerek bu ayı da eski maaşlardan ödeme yolunu seçerek, işveren sermayeye bir kıyak daha geçtiğini belirtti.

Kıdrışlıoğlu, “Emek düşmanı hükümetin asgari ücretliyi bahane ederek, kendince vicdan muhasebesi yaparak aslında devletin kaynaklarını fütursuzca harcama sonrası kamu görevlisine de ödemeyi taahhüt ettiği hayat pahalılığı oranını kesmesi tam bir emek düşmanlığıdır” dedi.

“Yasal haklar dahil her türlü girişimi hemen başlatacağız”

Kıdrışlıoğlu açıklamasına şöyle devam etti;

“Bilinmesini isteriz ki yaptığınız bu hareketlerin bir bedeli vardır. Daha öncede mahkemelerden dönen bu kararları sırf zamana oynamak için almanız ve bunu da dayatma olarak yapmanız kabul edilir değildir, yasal haklar dahil her türlü girişimi hemen başlatacağız.

Biliniz ki aynı gün içinde aldığınız bu kararlarla asgari ücretli ile kamu çalışanını birbirine düşüremeyeceksiniz, aksine emekçiler olarak daha da kenetleneceğiz. Almış olduğunuz bu kararı da ivedi olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağımızın bilinmesini isteriz”











Başa dön tuşu