KıbrısSürmanşetYaşam

Sarpten: Bu basit bilgiden bile yoksun olarak ne balıkçılık ne de gazetecilik yapılır

Biyologlar Derneği eski Başkanı Biyolog Hasan Sarpten, öldürdüğü köpek balığını sosyal medyadan paylaşan amatör bir balıkçının işlediği suçu “kahramanlık” olarak yayınlayan gazetelere tepki gösterdi

Sarpten: Bu basit bilgiden bile yoksun olarak gerçek anlamda ne balıkçılık ne de gazetecilik yapılır”

Sosyal medya hesabından “Köpek balığını öldüren balıkçıdan kahraman yaratmak” başlığıyla açıklama yapan Sarpten, amatör bir balıkçının IUCN (Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği) tarafından “Tehlike Altında” olarak sınıflandırılan ve bilimsel adı “Isurus oxyrinchus” olan “kısa yüzgeçli Mako Köpek balığı”nı avladığını duyurduğunu hatırlatarak, birçok gazetenin de bu habere “kahramanlık” edasıyla yer verdiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından avladığı köpek balığını bu şekilde paylaştı

Sarpten, “Buradan bir kez daha anlıyoruz ki, ne bu gibi balıkçı dostlarımız ne de basınımıza hala daha en ufak bir bilinç kazandıramadık. Uluslararası anlamda işlediğimiz suç bir kenara, yıllar önce ‘jaws’ filminin yarattığı kötü imajla hunharca öldürülen bu canlılara yazık ediyoruz. Oysa, nesli tehlike altında olan bu köpek balıkları deniz ekosisteminin en büyük dostu ve başta balon balıkları olmak üzere istilacı türlerin en büyük düşmanıdır. Kimse kusura bakmasın ama bu basit bilgiden bile yoksun olarak gerçek anlamda ne balıkçılık ne de gazetecilik yapılır” dedi.

Biyolog Hasan Sarpten










Başa dön tuşu