KıbrısManşet

Özdoğan: Personel keyfi sefer sayıları ve saatleri yüzünden evlerine gidemiyor

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-sen) Başkanı Abdullah Özdoğan, Girne ve Mağusa limanlarında olması gereken sayının yarısı kadar çalışanla çalışıldığını belirterek, yarından itibaren Girne limanında mesai saatleri dışında hizmet vermeyeceklerini söyledi

Özdoğan: Personel keyfi sefer sayıları ve saatleri yüzünden evlerine gidemiyor

Yazılı açıklama yapan Özdoğan, Güç-sen’in tüm uyarılarına rağmen gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı, Girne ve Mağusa limanında çalışan gümrük memurlarının mesai saatleri dışında hizmet veremeyecek duruma geldiklerini söyledi.

Özdoğan, “Her iki limanda da olması gereken personel sayısının yarısı ile görev ifa eden çalışanlarımız keyfi sefer sayıları ve saatleri yüzünden evlerine gidememektedirler. Önlem alması gereken yetkililer ise bunun yerine, seferlerin aksamaması adına görev yapanları riske atan uygulamaları hayata geçirmektedirler” dedi.

“Olası kaosun sorumluları daireyi hizmet veremez hale getirenlerdir”

Bu koşullar altında, Girne limanında 25 Temmuz Pazartesinden itibaren angarya çalışmamak adına sadece mesai saatlerinde hizmet vereceklerini söyleyen Özdoğan, aynı şekilde Mağusa limanında çalışan üyelerinin de önümüzdeki günlerde sadece mesai saatleri içerisinde hizmet vereceklerini kaydetti.

Özdoğan, “Kimsenin mağdur olmaması adına, özellikle yolcu gemilerinin mesai saatleri içerisinde giriş/çıkış yapmaları gerekmektedir. Olası kaosun sorumluları, devletin en çok gelir getiren dairesini hizmet veremez hale getirenlerdir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu