EkonomiKıbrısManşet

Üstel hükümetinden geri adım: Maaş kesintisi olmayacak

Atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in “kaynak yetersizliğinden, Ukrayna savaşına” kadar gerekçelendirilen kamu maaşlarında kesinti yapılması yönündeki Yasa Gücündeki Kararname‘nin sendikalar tarafından Anayasa Mahkemesi‘ne taşınmasının ardından bugün akşam saatlerinde geri adım atarak kesintilerin yapılmayacağını açıkladı

Üstel hükümetinden geri adım: Maaş kesintisi olmayacak

Anayasa Mahkemesi’nde açılan ve yarın “ara emri”nin çıkmasına kesin gözüyle bakılan davaya saatler kala hükümet geri adım attı.

Üstel, dün olmayan kaynağın bugün bulunduğunu, kesinti olmayacağını açıkladı ancak kaynağın nerede bulunduğu yönünde bilgi vermedi.

UBP-DP-YDP Hükümeti Bakanlar Kurulu aldığı kararla, önce 15 bin TL üzerindeki maaşlardan yüzde 20 kesinti, sonrasında yeni bir kararla 15 bin üzerindeki maaşlardan yüzde 10, 30 bin TL üzerindeki maaşlarda ise yüzde 20 kesinti yapılacağını duyurmuştu.

Dün olmayan kaynak bugün bulundu

Üstel ilgili bürokratlarla yapılan çalışmalar sonrasında, kamuda maaş kesintisine gidilmesini gerektiren sorunun yaratılan yeni kaynakla giderildiğini kararnamenin geri çekildiğini belirtti.

Üstel, “Emekliler, şehit ve malul gaziler, sosyal yardım ve engelli maaşı alanlarla ilgili ödeme talimatı bugün bankalara kesintili olarak gittiğinden dolayı ödemeleri yüzde 10 eksik olacak. Ancak bu eksiklik Cuma günü memur maaşları ödenirken giderilecek ve kesintiler onlara geri ödenecek. Kısacası yaratılan yeni kaynakla birlikte cuma günü tüm kamu çalışanları, emekliler, şehit ve malul gaziler, sosyal yardım ve engelli alanlar maaşlarını tam olarak almış olacak” dedi.











Başa dön tuşu