KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Uluslararası öğrencilerle KKTC’li öğrencilerin ayrı tutulmasında mutabakata varıldı

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, GCE A-Level sınav sisteminde eğitim gören KKTC uyruklu öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere girişinde yaşanan sıkıntıların giderildiğini belirtti

GCE A-Level sınav sisteminde eğitim görenlerin Türkiye’deki üniversitelere girişte yaşadığı sıkıntılar giderildi

Ankara’da bulundukları süre boyunca 10 makamı ve Anıtkabir’i ziyaret ettiklerini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, yapılan görüşmeler ve alınan kararlar ile ilgili TAK’a açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, GCE A-Level sınav sisteminde eğitim gören KKTC uyruklu öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere girişinde yaşanan sıkıntıların giderildiğini belirterek, bu konuda herhangi bir tedirginlik duyulmaması çağrısında bulundu.

“Uluslararası öğrencilerle KKTC’li öğrencilerin ayrı tutulması noktasında mutabakata varıldı”

Türkiye Cumhuriyeti’nin daha önceden almış olduğu bir kararla yabancı uyruklu öğrencileri YÖS Merkezi Sınav ile seçmeye karar vermesinin, farklı bir sınav sistemi olan GCE-A Level eğitimi gören KKTC’li öğrencileri olumsuz etkilediğini anlatan Çavuşoğlu, uluslararası öğrencilerle ilgi alınan kararlarda KKTC’li öğrencilerin ayrı tutulması gerektiği noktasında mutabakata varıldığını duyurdu.

Çavuşoğlu, YÖK ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı arasında gelecek günlerde hazırlanacak bir protokolle, GCE-A Level sisteminde eğitim alan çocukların aldıkları puana göre şeffaf bir sıralamaya girmesi ve bu oluşan listeyle YÖS dışında yerleşmelerinin sağlanacağını belirtti.

Çavuşoğlu, “GCE-A Level sistemine ilişkin, Türkiye nezdinden yapılan tartışmalar son bulacaktır. Bir kaç ay içerisinde toparlamış olacağız. Bu sistemde eğitim alan öğrencilerin azalmasını değil artmasını diliyoruz. Bu anlamda bütün üniversiteler, YÖK ve YTB bizimle aynı fikirdeler. Burada bütün velilere duyurumdur. Bu konuda herhangi bir tedirginlik yaşamasınlar. Bu sorun tamamıyla tarihe gömülecek şekilde çözümlenecektir” dedi.











Başa dön tuşu