KıbrısManşet

Öğretmenler binayı terk etmiyor!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası‘nın (KTOEÖS), Eğitim Bakanlığı önündeki eyleminde arbede yaşandı, öğretmenler binayı terk etmiyor

Öğretmenlerin yasa değişikliği öfkesi

Kendileriyle istişare edilmeden, hafta sonundan hemen önce Öğretmenler Yasa Değişikliği‘nin gündeme getirildiğini ve bugün de yasanın Meclis’e sevk edilmesi için Yüksek Danışma Kurulu’nun apar topar toplantıya çağrıldığını belirten sendikalar, yasanın geri çekilmesi talebiyle Bakanlık önünde toplandı.

Sendikalar açıklama öncesi basına ve eylemcilere gölgelik kurulumu yaptı. Daha sonra da KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ile KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı açıklama yaptı.

Tansiyon yükseldi, cam kapı kırıldı, öğretmenler içeri girdi

Öğretmenler Bakan Nazım Çavuşoğlu ile görüşmek için Bakanlığa girmek istedi ve polis engeli ile karşılaştı. Polisle karşı karşıya kalan eylemci öğretmenler Bakanlık’ın cam kapısını kırarak içeri girdi.

Bakan Çavuşoğlu’nun bina önüne çıkıp açıklama yapmak istemesine de karşı çıkan öğretmenler, yasanın geri çekildiğini söyleyemeden Çavuşoğlu’nun konuşmasına izin vermedi.

Çavuşoğlu ile görüşmeyi bekleyen öğretmenler, Bakanlık koridorunda oturma eylemi başlattı.

Bakanlıkta “Öğretmen düşmanı Çavuşoğlu”, “Hükümet istifa” sloganları atılıyor.

Bakanlık yetkilileri binanın boşaltılması koşulu ile Yüksek Danışma Kurulu toplantısının başlayabileceğine yönelik 2 sendikaya bilgi verdi. Öğretmenler, binadan ayrılmak istemedi.

Maviş: Eğitimi politikaya malzeme yapmayacağız

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, “Yaz sıcağında yasa geçirmeye alıştılar. Göç Yasası’nı unutmadık. Ama buna izin vermeyeceğiz. Eğitimi politikaya malzeme yapmayacağız” diyerek, okullardaki öğrencilerin yüzde 40’ının KKTC vatandaşı olmadığını, 45 farklı ülkeden öğrenci olduğunu belirtti.

Okulların yüzde 65’inde gece bekçisi, yüzde 30’unda interneti olmadığını ifade eden Maviş, diğer eksikliklerle ilgili de yüzdelik oranlarını paylaştı.

Elmalı: Samimiyetsizlik ve kabul edilemez

KTOEÖS Başkanı Elmalı ise hükümetin sendikalarla istişare yapmadan Öğretmenler Yasası’nda değişiklik yapmak istemesini, “samimiyetsizlik ve kabul edilemez” olarak değerlendirdi ve hükümetin toplum menfaatine icraat yapmadığını, Bakanlığın sendikaların sorularına cevap vermediğini belirtti.

Haber: Pınar Barut
Fotoğraflar: Özer Şahoğlu-Buğra Sarpkaya
Video&Görüntü: Kadir Sidal











Başa dön tuşu