EkonomiKıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Kamuda taşeron konusu, ucu çok daha derinde olan bir yara


Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi‘nde güvenlik hizmeti veren Çelebioğlu adlı şirketin, ödemelere asgari ücretteki artışın yansıtılmadığı gerekçesiyle hizmet vermeyi bıraktığını hatırlatarak, kamuda taşeron sorununun nasıl çözüleceğini anlattı

Rahvancıoğlu: Ama kamuda taşeron konusu, ucu çok daha derinde olan bir yara

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu Çelebioğlu adlı şirketin, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ödemelere asgari ücretteki artışın yansıtılmadığı gerekçesiyle, bu hizmeti vermekten vazgeçtiğini duyurduğunu hatırlattı.

Rahvancıoğlu, “İlk bakışta şirket meşru bir talepte bulunuyor gibi görünüyor. Ama kamuda taşeron konusu, ucu çok daha derinde olan bir yara ve yanlış hayat doğru yaşanmaz. Şirkete ödenen kaynak arttırılarak da bu sorun kalıcı olarak çözülemez” dedi.

Rahvancıoğlu “kalıcı çözüm” için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;

1- Kamuda taşerona derhal ve bir defada son verilmelidir.
2- Taşeron hizmet veren tüm emekçiler (güvenlik, temizlik, hademe vb.) derhal kadrolu kamu görevlisi olarak istihdam edilmelidir.
3- Bugüne kadar kamu kaynaklarını özel şirketlere peşkeş çeken, asıl ve sürekli hizmetleri yasaya aykırı olarak taşeron işçilerle sürdüren gelmiş geçmiş tüm yetkililer yargılanmalı ve kamu bütçesine verdikleri maddi zarar kendilerinden tahsil edilmelidir.

#KamudaTaşeronaSon











Başa dön tuşu