KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Az çalışan öğretmenleri çalıştırmaya çalışıyorum




Öğretmenler Yasası’nda, öğretmen sendikalarına danışılmadan yapılmak istenen değişiklikler nedeniyle büyük eylem ve tepkilerin odağı haline gelen Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, öğretmenlerin haklarına dokunmayacaklarını ancak istismarı önlemenin de vazifesi olduğunu söyledi

Çavuşoğlu: Bazı öğretmen arkadaşlar haddini de maksadını da aştı

Çavuşoğlu, dün iki öğretmen sendikasının (KTÖS-KTOEÖS) eylemlerine neden olan Öğretmenler Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerle BRT’de konuştu.

Yapılan eylemlerin maksadının dışında görüntülere neden olduğunu savunan Çavuşoğlu, “Aşağıya indiğimde öğretmenler konuşmam duyulmasın diye gayret ettiler. Hoşgörüyle karşıladım. Eylem şeklini benimsemesem bile öğretmenlerin dışarıya çıkarılma şekli zorlamayla olacağı için bu şeklin daha kötü olacağını düşünerek, slogan atmalarına, düdük çalmalarına razı oldum. Ancak orada bazı öğretmen arkadaşlar haddini de maksadını da aşarak, ataç açıp, fişin içerisine sokup, Bakanlığın otomatiğini artırdılar. Bu tip davrananlarla ilgili polisiye süreç devam edecek” dedi.

“Saat 13.00’de okul bitiyor ama eğitim durmuyor”

Öğretmenlerin eylemde kendisine “yalan söylüyorsunuz” gibi ifadeler kullandığını belirten Çavuşoğlu, 56 yaşında olduğunu ve hiç yaşan söylemediğini, iki sendikayı zora sokmak istemediğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Hepsiyle yaptığım görüşmelerde bu düzenin böyle devam edemeyeceğini izah ettim. Tasarı oluştukça onlara verdim. Kendileriyle görüşmediğim ifadeleri doğru değil. Hizmet içi kurslara katılımı zorunlu hale getirdik, şikayetlerden biri bu. Müdür muavinlerinin 4 saat derse girmesini istiyoruz. Atölye şefleri hiç derse girmezdi, zorunlu hale getirdik. Rehber öğretmenlerle ilgili 8 saat derse girme zorunluluğu getiriyoruz. Rehber öğretmen sınıflara kendi branşlarıyla ilgili derse girer. Bunun dışında yapılan bir şey yok. Matematik ya da İngilizce dersi verecek algısı var bu yanlış. Sendikalar bunları biliyor. Saat 13.00’de okul bitiyor ama eğitim durmuyor. Merkezi denetim yok, bireysel denetimin olmadığı bir ülkedeyiz. Öğretmen haklarına dokunmuyoruz ancak istismarı önlemek de benim vazifemdir” dedi.

Neler olmuştu?

Kendileriyle istişare edilmeden, hafta sonundan hemen önce Öğretmenler Yasa Değişikliği‘nin gündeme getirildiğini ve bugün de yasanın Meclis’e sevk edilmesi için Yüksek Danışma Kurulu’nun apar topar toplantıya çağrıldığını belirten sendikalar, yasanın geri çekilmesi talebiyle Bakanlık önünde toplanmış ve kapıyı kırarak binaya girmişti.

Gergin anların yaşandığı eylem sonrası toplantı yapılamamıştı.









Başa dön tuşu