KıbrısManşet

Akansoy: Ülkeler organizasyonun peşinden koşturup ‘bize de davet et, bizi de davet et’ demezler

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıslıtürk sporcuların Türkiye‘nin ev sahipliğinde Konya‘da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları‘na davet edilmemesine rağmen Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın etkinliğe katılacak olmasına “dünyada görülmemiş” yorumunda bulundu

Akansoy: Mesele devletler arası ilişki meselesidir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, 5. İslami Dayanışma Oyunları’na Kıbrıslı gençlerin katılamayışına gerekçe arandığını, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu‘nun da “Katılım için çaba gösterilmemişse kimse bizim hatırımıza davet göndermez” dediğini hatırlattı.

Akansoy, “Oysa kimse çantasını alıp ‘hade ben da gideyim’ gibi bir saçmalıkla bu tür büyük bir organizasyona başvurmaz. Mesele devletler arası ilişki meselesidir “dedi.

“Kendi sporcuları davet edilmeyen bir kişinin Cumhurbaşkanı olarak etkinliğe gitmesi ise dünya yüzünde görülmüş değildir”

“Hak ve çıkarlarımız için” Abdülhamit Han gemisini Akdeniz’de dolaştıranların aklına her nedense uluslararası nitelikteki etkinliklerde Kıbrıslıtürklerin gelmediğine dikkat çeken Akansoy, ülkelerin resmen davet edildiklerini, organizasyonun peşinden koşturup ‘bize de davet et, bizi de davet et’ demediklerini belirtti.

Akansoy, “Üstelik organizasyonun yapıldığı yer Konya. Kendi sporcuları davet edilmeyen bir kişinin Cumhurbaşkanı olarak etkinliğe gitmesi ise dünya yüzünde görülmüş değildir. Bu ne büyük bir yanlış, haksızlık ve ayıp, kendi sporcuna, gençlerine” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu