KıbrısManşet

Belediye emekçilerinin Meclis önündeki araçlı eylemi başladı


Belediye Emekçileri Sendikası (BES) UBP-DP-YDP hükümeti zihniyetinin, “Belediyeler Reformu” adı altında Ankara’dan ısmarlanan “Belediyelerin Kapatılması Yasa Tasarısı”nı Meclis komitesinden geçirme ısrarı üzerine Meclis önüne belediye araçlarını getirerek eylem başlattı

“Lefkoşa’yı kilitleyeceğiz” demişlerdi

UBP-DP-YDP Hükümeti’nin geçtiğimiz dönem gündeme getirdiği ve büyük tartışma eylemlere sahne olan yasa tasarısını komiteden geçirme ısrarı genel grevin kapısını açtı.

Tasarının bugünkü Meclis komitesindeki görüşmesine katılan (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya ve Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) Başkanı Koral Aşam şunları kaydederek yarın için grev sinyali vermişti;

Yalınkaya: Baskı ve dayatma altında oylama yapılıyor. 28 belediyede yarın greve gidiyoruz. Lefkoşa’yı kilitleyeceğiz, onlara dar edeceğiz, haklarımızı ve Belediyelerimizi yedirmeyeceğiz.

Aşam: Sendika başkanlarımız komiteye alınmıyor. Böyle oylanırsa yaşanacaklardan sorumlu olmayacağız. Umarım kötü şeyler yaşanmaz. Sadece sayı üzerinde birleştirme gündemde, bu talimatlara uymayacağız.

Yarını beklemediler: Belediye emekçilerinin Meclis önündeki araçlı eylemi başladı

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Akşamüstü yapılan bu açıklamaların ardından, şu sıralar devam eden komite görüşmelerine çağırılan sendika temsilcileri, komite toplantısı çıkışı yine istedikleri cevapları alamadıklarını belirtti ve yarın başlaması beklenen araçlı eylemlerini Meclis önünde başlattı.











Başa dön tuşu