KıbrısManşet

Harmancı: Halkı ve demokrasiyi içine almayan hiçbir reform, reform değildir

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, LTB emekçilerinin sahaya inmesi durumunda, hükümetin koltuklarda kalmasının çok zor olacağını söyleyerek, içine insan ve demokrasiyi almayan hiçbir reformun, reform olmadığını vurguladı

Harmancı: Halkı ve demokrasiyi içine almayan hiçbir reform, reform değildir

UBP-DP-YDP Hükümeti‘nin, tüm kesimlerin karşı çıkmasına rağmen komiteden geçirerek Meclis’e sevk ettiği “Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı“na karşı Meclis önünde belediyede örgütlü sendikaların eylemi sırasında konuşan Harmancı, bu direnişin ezilip geçilmesi halinde, toplumsal barışın biteceğini, yerel yönetimlerle hükümetin bir daha bir araya gelemeyeceğini söyledi.

Harmancı, “Dünyanın her yerinde reformlar daha iyiye yönelik yapılır. Ancak burada “reform” adı altında alınan talimatlar uygulanmaya çalışılıyor. Halkı, demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini içine almayan hiçbir reform, reform değildir. Başkent emekçileri sahaya inerse hükümetin bu koltuklarda kalabilmesi çok güç olacaktır

“Hükümet Türkiye’den ne gelirse kayıtsız şartsız kabul ediyor”

Başkent belediyesi olarak sürecin başından bu yana doğru olan bilimsel akılla yol gösterdiklerini ancak ülkede Anayasa’nın paspas edilerek, seçilmiş insanların sürecin dışında tutulduğunu hatta rüşvetlerin dağıtıldığını belirtti.

Harmancı, “Mevcut hükümet Türkiye’den ne gelirse kayıtsız şartsız kabul ediyor. Doğru olabilecek tarihi bir fırsatı heba ediyorlar. LTB’yi adanın en küçük belediyesi haline getirmeye çalışıyorlar, 24 milyon TL zayıflatıyorlar. Akılla izah edilebilecek bir şey değil. Bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Hayat bizim için zorlaşacaksa, onlar için bin kat daha zorlaşacak. Biz bu yoldan çıktık, bir daha geri dönmeyiz” dedi.











Başa dön tuşu