KıbrısManşet

Ioanna: Sorun hiçbir zaman Kıbrıslıtürkler değildi, onlarla iyi yaşadık, sakince…

Kıbrıs’ta, 1974 yılında henüz 15 yaşında bir çocuk olan “Ioanna” defalarca tecavüze uğradığını, hamile kaldığını, çocuğunu düşürdüğünü, sonrasında ise kiliseye bile kabul edilmediğini anlattı. Ioanna, “Bizim askerlerimiz de Türk kadınlarına tecavüz etti, onlar da bizim gibi acıyorlar…” dedi

Ioanna, yıllar sonra yaşadıklarını anlatmaya karar verdi

“İstila dönemini uzun süre yaşayan bizler gülümsememizi kaybettik. Aradaki fark, benimkinin asla geri gelmemesi” diyen Ioanna, yıllar sonra o sırada yaşadıklarını anlatmaya karar verdi.

Politis Gazetesi‘nden Andria Georgiou‘ya konuşan ve gerçek adı farklı olan Ioanna, Kıbrıs’taki savaşın mağdurlarından sadece biri.

Türkler tarafından tecavüze uğrayan yaklaşık 700 kadından biriyim” diyen Ioanna, bugün 63 yaşında.

Ninemiz öldürüldü, bir odada kilitli tutulduk, yaşadıklarımız kabustu” diyen Ioanna, bu kabustan “Ahmet” adlı bir Kıbrıslıtürk askerin yardımıyla kurtulduklarını anlattı.

Bizim askerlerimiz de Türk kadınlarına tecavüz etti, onlarda bizim gibi acıyorlar. Bu durum Anadolu’da yaşayan sıradan insanlara duyduğum sevgiyi ve şefkati değiştirmedi. Sorun hiçbir zaman Kıbrıslıtürkler de değildi. Onlarla iyi ve sakin yaşadık” diyen “Ioanna”nın hikayesinin tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayın.

POLİTİS GAZETESİ-IOANNA











Başa dön tuşu