EkonomiKıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Bu mahpustan kurtulmak emekçilerin örgütlenmesiyle mümkün


Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, özel toplu taşıma ücretlerine dikkat çekerek, hafif raylı sistem temelinde, kamusal, kaliteli ve ucuz toplu taşımanın bir insan hakkı olduğunu vurguladı

Rahvancıoğlu: Mağusa-Lefkoşa arası gidiş-dönüş ücreti 100 TL

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu, Mağusa-Lefkoşa arası tek yön otobüs gidiş ücretinin 50 TL, gidiş-dönüş ücretinin ise 100 TL olduğunu söyleyerek, Mağusa’da yaşayıp Lefkoşa’da iş bulanların, özel “toplu” taşımaya ayırması gereken aylık miktarın 2 bin 300 TL olduğunu, yemesini, içmesini hiç hesaba katmadan, Lefke‘de yaşayan birisi için Mağusa’da çalışmayı düşünebilmenin de Mars‘a gitmeyi düşünmekten daha gerçekçi olmadığını belirtti.

Rahvancıoğlu, “Hangi şehirde yaşıyorsan; o şehrin patronlarına, o şehrin marketine, o şehrin ev sahiplerine mahkumsun. Biz şehir değiştiremiyoruz ama küreselleşme, serbest piyasa, iş seçme özgürlüğü masalları da durmamacasına yayında. Özel sektör eliyle ulaşım, bu kadar. Hafif raylı sistem temelinde, kamusal, kaliteli ve ucuz toplu taşıma, bir insan hakkıdır. Ama araba ithalatçıları, akaryakıt ithalatçıları, yedek parça ithalatçılarına satmışlar ömrümüzü, bu mahpustan kurtulmak sadece emekçilerin örgütlenmesiyle mümkün” dedi.











Başa dön tuşu