KıbrısManşet

Özbaflı: Ey UBP’liler görev sizdedir; bu dikta özentisini bir an evvel temizleyin

KKTC“nin kurucularında ve ilk Çalışma Bakanı olan Hasan Özbaflı, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in dikta heveslisi biri olarak ülkenin başına bela olduğunu söyledi ve UBP’lileri uyardı

Özbaflı: Atanmış Üstel, ne oldum delisi tavırlar içinde dikta heveslerine kapıldı

Sosyal medya hesabından “Kıbrıs Türk halkına sığınıyorum” başlığıyla açıklama yapan Özbaflı, atanmış Başbakan ifadesini kullanarak Ünal Üstel’e işaret etti ve bugüne kadar gördüğü toleransın etkisi ile “ne oldum delisi tavırlar içinde dikta heveslerine” kapıldığını söyledi.

Hasan Özbaflı (solda)

Özbaflı, “Dün Başbakanlık’ta uğradığım çirkin saldırıyı halkıma şikâyet etmeyi görev bilirim. Konu; insanlarımızın üstüne bir kâbus gibi çöken elektrik kaosu. Soruna çözüm olarak ‘Türk Yüzer Santrali’ni önerdiğimiz herkes tarafından bilinmektedir. İş İnsanları Derneği (İŞAD) önerimizi benimsemiş ve üyelerini bilinçlendirmek gayesi ile dün 23 Ağustos 2022 tarihinde bir toplantı düzenlemiştir. Karpowership yetkililerinin de katıldığı etkinlik başarılı geçmiştir. Alınan kararları iletmek üzere saat 15:00’de Başbakana gidilmiştir” dedi.

“Madem Özbaflı’yı da getirdiniz, işiniz olmaz ve sizinle görüşmeyeceğim”

Özbaflı yaşanılanları şöyle anlattı;

“İŞAD Başbakan’la görüşmeye beni de davet etmişti ve gelen misafirlerle birlikte ben de ziyarete icabet ettim.
Açılış konuşmasını yapan İŞAD Başkanı, ülkemizdeki elektrik sorununa çözümleri iletti. Konuşmaya aniden giren atanmış Başbakan, oraların tapusunun sahibi havasında tehditlerine başladı. Kelimelerini aynen aktarıyorum:

‘Madem Hasan Özbaflı’yı da getirdiniz, işiniz olmaz ve sizinle görüşmeyeceğim. Adam bana, söver. Hem söveceksin hem de işini yapacağın, öyle yağma yok. Gelin başka gün yalnız da görüşelim’

“Yüz milyonlarca dolarlık yakıt alımını ihalesiz yaparsan seni eleştireceğiz”

Bu sözler karşısında şok oldum. Çünkü ben normal hayatımda da hiçbir insana sövmem. Bunun üzerine ben söz alarak şunları söyledim:

‘Ben bu devletin kurucularından biriyim. Senin beni devlet binasından kovmaya hakkın yoktur. Sana sövdüğüm ithamını şiddetle reddederim. Biz sövmeyiz, eleştiririz. Türk Firması sana 15 cente elektrik önerirken sen gidip Rumdan 45 cente alırsan ve Rumla da Kıbrıs Türk Cemaati olarak imza atarsan sizi her zaman eleştireceğiz.
Yüz milyonlarca dolarlık yakıt alımını ihalesiz yaparsan seni gene eleştireceğiz. Ama ben çıkıyorum, çözün siz enerji sorununu’

“Ey UBP’liler görev sizdedir”

Sonra oradan çıktım ve 2 senelik emeklerimi ve halkımın elektrik sorununu çözme umutlarımı ‘KKTC Başbakanlık’ denen o çirkef yatağının içine gömdüm.

Ey UBP’liler görev sizdedir. İnsanlarımızın başına bela olarak atanan bu dikta özentilerini bir an evvel temizleyin, Toplumun önü açılsın”











Başa dön tuşu