KıbrısManşet

Rogers: Biz bu filmi Girne’de gördük, yeter artık

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, gece yarısı operasyonuyla Turizm Bakanlığı ve ona bağlı Şehir Planlama Dairesi eliyle yürürlükten kaldırılan Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi Bölgesi Geçiş Süreci II Emirnamesi’yle yapılmak istenenin kaçak yapıları izinlendirmek olduğunu vurguladı

Rogers: Biz bu filmi Girne’de gördük, yeter artık

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nın Resmi Gazete’de yayınlanmasını engelleyen ve sözde daha iyi imar planı yapacak diye yıllarca Emirname’yi yürürlükte bırakan UBP ve ortaklarının, şimdi de Emirname’yi “eften püften” bahanelerle kaldırıp Fasıl 96’ya geçerek bu süreçte göz yumdukları kaçak yapıları ve dahasını izinlendireceklerini vurguladı.

Rogers, “Çarpık yapılaşma ile doğayı, çevreyi, denizi hepsini bitirecekler. Biz bu filmi Girne’de gördük. Ders almayıp aynı şeyleri yapmaya fütursuzca devam ediyorlar. Şu an için bundan birileri rant sağlayabilir, ancak geleceğini çaldığınız hepimizin çocukları ve torunlarıdır. Yeter artık” dedi.

Neler olmuştu?

Gazetemizin dün manşete taşıdığı ve Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi Emirnamesi‘nin iptal edilerek, emirnameye aykırı ya da kaçak projelerin vizelenmesi için boşluk yaratılacağı haberi sonrası, iptal kararı dün gece yarısı operasyonuyla Resmi Gazete‘de yayımlanmıştı.

Şehir Planlama Dairesi tarafından yapılan ve Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruda, emirname sürecinde “katılımcılık ilkesine” uyulmadığı, bu yönde “davalar açıldığı” bahane edilerek, Emirname’nin “kamuyu zarara uğratmamak adına yürürlükten kaldırıldığı belirtilmişti.











Başa dön tuşu