KıbrısManşet

PGM içinde birçok polis mensubunun hayatı bu iddialarla karardı!

Türkiye iktidarı AKP‘nin uzun yıllar beraber yürüdüğü, şimdilerde ise Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak kabul edilen yapılanmanın üyesi olduğu ve FETÖ’nün KKTC polisi içindeki 2 numaralı imamı olduğu iddiasıyla yargılanan Çetin Şahmaran beraat etti

FETÖ’nün KKTC polisi içindeki imamı dediler, masum çıktı

FETÖ üyesi ve polis içerisinde 2 numaralı imam olduğu gerekçesiyle yargılanan Şahmaran’ın aleyhindeki karar açıklandı, Şahmaran yasadışı faaliyetlere katıldığına ilişkin şahadet sunulmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Çetin Şahmaran

Çetin Şahmaran, ‘Terör örgütüne üye olma, terör örgütüne ilişkin yasaklı belge ve kitap bulundurma, Fetö- Pyd Örgütü İçin Aidat Verilmesini Teşvik Etme’ suçlarından yargılandı.

Şahmaran’ın Lefkoşa‘daki evine yaptığı baskında 20 bin 600 Sterlin, 5 bin ABD Doları, 3 bin Euro, birçok elektronik eşya ile cep telefonu ve çok sayıda doküman(!) bulunmuştu.

Mahkeme Şahmaran’ın, 15 Temmuz 2016 tarihinde yasadışı FETÖ-PYD terör örgütü ilan edildikten sonra örgütün yasadışı faaliyetlere katıldığına ilişkin şahadet sunulmadığından beraat etmesine karar verdi.

Kıbrıs’ın kuzeyinde uzun yıllardır FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan, haklarında herhangi bir belge/bilgi bulunamayan ancak görevden uzaklaştırılan polisler olduğu biliniyor.











Başa dön tuşu