KıbrısManşet

Refikoğlu: Şaka bile değilsiniz. Oysa rekor satış yaptıydınız

Kıbrıs’ın kuzeyindeki bazı medya organlarında “advertorial” olarak dün yayımlanan “8 saatte rekor satış” haberi Şehir Plancıları Odası eski Başkanı Merter Refikoğlu’nun paylaşımı sonrası kaldırıldı

Olmayan proje satış rekoru kırdı

Mahkeme tarafından ara emri kararı ile inşaatı durdurulan bir site ile ilgili dün bazı haber sitelerinde çıkan “8 saatte rekor satış: 682 daire satışa çıktı, 340 daire satıldı” başlıklı haber, sosyal medyada yapılan eleştirilerin ardından yayından kaldırıldı.

Birçok gazetede yayımlanan ve tek kalemden çıktığı belli olan reklam yazısında, İskele Long Beach bölgesinde yapılmaya başlanan bir sitenin satışlarıyla ilgili veriler sunulmuştu.

Haber kaldırıldı

Haberin yayınlanması üzerine sosyal medyadan tepki gösteren Şehir Plancıları Odası eski Başkanı Merter Refikoğlu projenin hak kazanması için çevrilmeyen oyun kalmadığını ifade ederek, projenin mahkemeye takıldığını hatırlatmış, “emirname kaldırıldığı gün Belediye’den aynı gün ruhsat çıkarıldı ve başka bir şirkete satıldı. Mahkeme buna yine dur dedi. Proje yalan dolan ama rekor satış yapmış” ifadelerini kullanmıştı.

Refikoğlu açıklamasında, “dünyanın en dolandırıcı, yasa tanımaz insanlarıyız. Bir gün bedelini öderiz inşallah. Hayali projeleri yabancılara satıyorsunuz. Yalan söylüyorsunuz, suç işliyorsunuz” da demişti.

Refikoğlu haberin kaldırılmasıyla ilgili ne dedi?

Merter Refikoğlu, haberin ilgili gazetelerden kaldırılmasıyla ilgili olarak haberin neden kaldırıldığını sorarak, “Birileri isteyince gazeteler haber yapıyor, sonra birileri kaldır deyince kaldırıyor mu? Bu kadar basit mi bu işler? Haberin sizler için haber değeri vardı yayınladınız sonra aynı anda haber değeri kayboldu? Şaka bile değilsiniz. Oysa rekor satış yaptıydınız” dedi.











Başa dön tuşu