KıbrısManşetYaşam

Aile Arda’nın organlarını bağışladı, 4 hasta hayata tutundu

İskele’de Sınırüstü bölgesinde meydana gelen trafik çarpışmasında ağır yaralanan, 19 günlük yaşam mücadelesini dün kaybeden 12 yaşındaki Arda Okur‘un organları 4 hastaya umut oldu

Arda’nın organları 4 hastaya umut oldu

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Hasan Birtan, Arda’nın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organ nakli koordinatörünün aileye başvurduğunu ve ailenin de bağışlamayı kabul ettiğini aktardı.

Bir 1 kişi, çocuk, ayakta, açık hava ve şunu diyen bir yazı 'adidas' görseli olabilir

Arda’nın kalbinin, iki böbreğinin ve karaciğerinin başka hastalara bağışlandığını anlatan Doktor Birtan, kalbin ve böbreklerin Kıbrıs’ın kuzeyindeki 3 hastaya, karaciğerin ise Türkiye’deki bir hastaya umut olduğunu ifade etti.

Neler olmuştu?

Sınırüstü köyü girişinde 23 Eylül tarihinde yaşanan çarpışma, 19 yaşındaki Eren Okur’un kardeşi Arda’yı okuldan alıp Boğaziçi’nde bulunan evlerine götürdüğü sırada meydana gelmişti.

Abi Okur’un direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan araç, dönerek savrulmuş ve kavşaktan anayola çıkmak için bekleyen kamyon aracın arka kısmına çarpmıştı.

Çarpışma sırasında arka koltukta bulunan Arda Okur ağır yaralanarak önce Mağusa Devlet Hastanesi, ardından da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

12 yaşındaki Arda, dün sabah saatlerinde 19 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.











Başa dön tuşu