KıbrısManşet

İş cinayeti Döveç Construction’a ait şantiyede meydana geldi

İskele’de Döveç Construction‘a ait olan şantiyede meydana gelen iş cinayetinde hayatını kaybeden 22 yaşındaki emekçi Erdem Ovalı olayıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

İş cinayeti Döveç Construction’a ait şantiyede meydana geldi

Polis cinayetin vinç operatörünün platformu çekmesi üzerine Ovalı’nın bağlı olduğu ipin gerilmesinin ardından dengesini kaybederek düşmesi sonucu meydana geldiğini açıkladı.

Olayda ihmali görülen 42 yaşındaki B.T., 33 yaşındaki R.Ç., 50 yaşındaki D.Y. ve 26 yaşındaki Y.O’nun tutuklandığını duyurdu.

Emekçi Erdem Ovalı

Özgür Gazete’nin edindiği bilgilere göre cinayet Döveç Construction’a ait bir şantiyede meydana geldi. Polisin tutuklandığını açıkladığı kişiler arasında şirket sahiplerinin olup olmadığı ise bilinmiyor.

Neler olmuştu?

Polis dün İskele’de saat 15:00 sıralarında, yapımı devam eden bir inşaatta platform üzerinde çalışan ve belinden emniyet kemeri ile bağlı bulunan 22 yaşındaki Ovalı’nın, ilk tespitlere göre dengesini kaybedip başını duvara çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Fotoğraf: BRT

Firma ismi paylaşmayan polis, soruşturmanın devam ettiğini açıklamıştı.

Tatar İskele’de firmalara, “Ne Emirname ne İmar Planı, biz arkanızdayız” demişti

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, Anayasa, yasa ve kural kaide tanımadığını, geçtiğimiz Nisan ayında katıldığı bir inşaat firmasının etkinliğinde açık açık ifade etmişti;

Tatar: Ne Emirname ne İmar Planı biz sizin arkanızdayız

Yaptığı birbirinden ilginç ve Anayasa’yı ihlal eden tavır ve davranışlarıyla hergün şok yaratan Tatar, bu kez de ülkedeki inşaat sektörü için yasa tanımazlık vaad etmişti.

Katıldığı etkinlikte inşaat firmaları sahipleri ve yatırımcılara, “Ne İmar Planı ne Emirname, biz sizin arkanızdayız” diye seslenen Tatar şunları kaydetmişti;

“Her şey çok iyi giderken bu pandemi nerden gelirse geldi ama yavaş yavaş gidiyor, inşallah güle güle gider.

Turizm dediğimiz de tabi yolculuk, uçak bizim için çok önemlidir. Her ülkeden insanın gelip buraya yerleşmesi bizim için çok önemli gelişmedir.

Bizim için önemli olan KKTC’nin adını ve burada güvenir bir şekilde bütün bu ekonomik kalkınmayı ve kalkınmaya birlikte gelişmeyiş ortaya koyabilen müesseselerin, firmaların ve sizler gibi iş ortakların başarıyla bu çalışmaları sürdürebilmektir. Çünkü ekonomiye önemli bir katkı değer, ekonomiye önemli bir artı, dolayısıyla hem insanların mutlu olması, hem insanların ekmek ve kazançlarıyla ailelerine sahip çıkmaları aynı zamanda bütün bu güzellikleri yaşayabilmek.

Ne emirname ne imar planı, biz sizin arkanızdayız”











Başa dön tuşu