InstagramKöşe Yazarlarımız

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi



Bir hayli vatandaştan aynı şeyi duydum. Ama ciddiye almadım. Ancak düşününce bu insanlara hak verdim.
Konu nedir biliyor musunuz? Konu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi.

Vatandaşlar diyor ki:

“Yahu bizim bu Cumhurbaşkanı hep geziyor. Zamanının çoğunu yurt dışı gezilerinde geçiriyor. Türkiye’nin çeşitli şehirlerini gezip KKTC’yi tanıtıyor.

Oralardan gelip başka ülkelere gidiyor. İnandığı davayı onlara da anlatmaya çalışıyor. Boş zamanlarında da ki boş zamanı çok az oluyor, buradaki festivallere gidip halkla birlikte oluyor.

Rastladığı çocuklarla ve yaşlı teyzeler, amcalarla resim çektiriyor. Fena mı yapıyor? Haşa!

Ancak madem ki zamanının çoğunu yurt dışında geçiriyor neden bu külliyeyi, onlara göre yerleşkeyi yeni yapılan havaalanının yanına yapmadılar?”

Halihazırda eski terminal binası da hazır vaziyette bekliyor. Boşuna zaman harcamaz Sayın Cumhurbaşkanı, bir uçaktan inip ötekine binerdi?

Hem yakıttan tasarruf yapılır hem de zamandan.

Neyse henüz geç değildir. Bu yeni yapılan külliye midir, yerleşke midir neyse, bir eğitim kurumuna dönüştürülebilir, bir hastaneye çevrilebilir, meclis binası olabilir ya da tüm halkın yararlanabileceği bir mekân haline getirilebilir.

CB Sarayı veya külliyesi, neyse ne, havaalanının yanındaki eski terminal binası iyi bir tadilatla o amaca hizmet verecek mekâna dönüştürülebilir. Bunu en iyi şekilde başaracak mimar ve mühendislerimiz elbette ki vardır.

Sahi unutmadan yazayım; Başbakanlık da terminal binasına taşınabilir.

Çünkü Sayın Başbakan da sık sık yurt dışına gitmekte, TC’de yetkisiz yetkilileri ile anlaşmalar yapmakta, diğer bir deyişle talimatlar almaktadır.

Ona da kolaylık olur. Malum ya TC’de tek yetkili bir kişidir.; O da Sayın Erdoğan’dır.

Ha bir de Sayın Ersin Tatar’ın futbol maçlarına da meraklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hatta İngiltere’de iken bir takımda da oynadığını ve seyircilerin, topu aldığı zaman “Come on Ers” diye tezahürat yaptıklarını kendisi söylemişti.

Bu bakımdan yeni külliyeye büyük ekran bir de televizyon konması unutulmamalıdır bence.

Nitekim salı akşamı oynanan Türkiye-Gürcistan maçını da izlemiş ve ertesi gün Ozanköy kahvesinde vatandaşlarla kritiğini de yapmıştır.

Bu sadece benim naçizane bir önerimdir. Karar elbette ki pek sayın büyüklerimizindir.











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu