KıbrısManşet

“Türkiye’ye, Suriye’ye ve toplumumuza taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi bildiririz”

Öğretmen ve eğitim sendikaları, Türkiye‘den gelen korkunç haberlere güneydoğuda spor etkinliğine katılma amacıyla bulunan Kıbrıslı öğrencilerin, öğretmen ve velilerin yaşadıklarıyla ilgili kaygı verici haberlerin de eklendiğine dikkat çekerek, “Gün dayanışma günüdür” mesajı verdi

“Kırıslıtürk eğitimciler olarak yastayız”

Ortak yazılı açıklama yapan sendikalar, bu sabah Türkiye’nin güneydoğusunda meydana gelen ve bölge ülkelerini de etkileyen şiddetli depremin çok sayıda insanın hayatına mal olduğunu, binlerce insanın yaralanmasına ve göçük altında kalmasına neden olduğunu, ciddi maddi kayıplara yol açtığını ve dondurucu havada binlerce insanı evsiz bıraktığını hatırlattı.

Açıklamada, “Afetlerin, savaşların ve yıkıcı toplumsal çatışmaların içinden geçmiş halkımızın eğitimcileri olarak bugün yaşanan bu acıları en iyi anlayanlardanız. Meslektaşlarımıza ve öğrencilerine, tüm Türkiye’ye ve depremden etkilenen bölgelerde yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden tüm vatandaşların, meslektaşlarımızın ve öğrencilerinin yattıkları yer çiçek bahçesi, anıları sonsuz olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz” denildi.

“Acımız ve endişelerimiz artmaktadır”

Açıklama şöyle devam etti;

“Türkiye’den gelen korkunç haberlere güneydoğuda spor etkinliğine katılma amacıyla bulunan Kıbrıslı öğrencilerin, öğretmen ve velilerin yaşadıklarıyla ilgili kaygı verici haberler eklenmiştir.

Bu acımızı ve endişelerimizi artırmaktadır. Türkiye’den gelecek iyi haberleri özlemle beklemekteyiz.
Kıbrıs Türk eğitimcileri Türkiye’nin ve toplumumuzun bu derin yarasının sarılması için her türlü yardıma dahil olacaklardır.

Gün, dayanışma günüdür. Türkiye’ye, Suriye’ye ve toplumumuza taziyelerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi bildiririz”

Burak Maviş-KTÖS Genel Sekreteri
Ozan Elmalı-KTOEÖS Başkanı
Ercan Hoşkara-DAÜ-SEN Başkan
Kerem Cantekin-Kampüs-Sen Başkanı











Başa dön tuşu