KıbrısManşet

Özersay: Yapmayın gözünüzü seveyim…

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Cumhuriyeti‘nin Türkiye‘ye yardım teklifini “istismar” olarak yorumlayan atama Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun açıklamalarına işaret ederek, el uzatana el uzatabilmenin bir “erdem” olduğunu vurguladı

Özersay: Yapmayın gözünüzü seveyim…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, insani konular söz konusu olduğunda, hele bu türden doğal afet durumlarında siyasi kavgaları bir kenara bırakmaknın, hangi devletten ya da milletten geldiğine bakmaksızın o eli uzatana elini uzatabilmenin ve yardımı kabul edebilmenin bir erdem olduğunu söyleyerek, yardımı yapanın da kabul edenin de olayın siyasi yönüne değil insan yönüne bakması nın şart olduğunu kaydetti.

Özersay, “Yaralının, göçük altında kalanın, yardım etmeye gelenin, yardım elini uzatanın kimliğine, memleketine, milliyetine bakma, birilerine laf yetiştirme, cevap verme zamanı değil, hem de hiç değil. Lütfen Bakanlıklarımız zorda olan vatandaşlarımıza ve yardıma muhtaç tüm insanlara yardımcı olmaya, yardım etmeye çalışan sivillerin bölgeye ulaştırılmasını koordine etmeye odaklansın. Zamanını ve enerjisini başka yere harcamasın. Yapmayın gözünüzü seveyim…” dedi.

Ertuğruloğlu ne demişti?

Ertuğruloğlu, iki ülke arasındaki yardımlaşmayı üçüncü kişi olarak yalanladı

Haberin detayları için TIKLAYIN











Başa dön tuşu