KıbrısManşet

Korkmazhan: Yıllardır AFAD tarafından toplanan milyarlarca dolarlık deprem vergileri kayıp

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan ve “maaşlardan kesinti” öngören Yasa Gücünde Kararname‘yi değerlendirdi, toplumun buradaki ve Türkiye‘deki hükümete güvenmediğini vurguladı

Korkmazhan: Kıbrıs insanı bunu reddeder

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, Kıbrıs insanının zor zamanlarda dayanışmayı yükselttiğini, bunu da gerçek anlamda dayanışma için yaptığını söyleyerek, depremin ilk gününden bu yana tüm toplumun seferber olduğunu, çeşitli şekillerde yardım ve dayanışma ortaya koyduğunu vurguladı.

Korkmazhan, “Normal şartlarda deprem vergisi adı altında maaş ve ücretlerden kesinti yapılmasına, depremzedelere yardım için vergi uygulanmasına da itiraz etmez. Ancak kesinti ve vergi hırsızlar, yolsuzlar tarafından yapılacaksa ve depremzedelere değil inşaat şirketlerine, rant çevrelerine kaynak için kullanılacaksa bunu reddeder” dedi.

“Yıllardır AFAD tarafından toplanan milyarlarca dolarlık deprem vergileri kayıp”

Korkmazhan şöyle devam etti;

“Nitekim hırsızlara kaynak yaratılmasını, kesintileri reddediyoruz. Yapılması gereken kamusal denetime açık ve şeffaf bir yardım fonu oluşturulup, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin katılımı ile hem Türkiye’deki hem de ülkemize gelen depremzedelere doğrudan yardım sağlamaktır.

Ayrıca altını çizmekte fayda var. Yıllardır AFAD tarafından toplanan milyarlarca dolarlık deprem vergileri kayıp”











Başa dön tuşu