KıbrısManşet

Maviş: Tatar aslında öğrencilere “Düşünmeyin ve fikrinizi söylemeyin” diyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun kendisine teslim edilen okulların risk sıralama raporu hala açıklamadığını vurguladı

Maviş: Tatar aslında öğrencilere “Düşünmeyin ve fikrinizi söylemeyin” diyor

Yazılı açıklama yapan Maviş, hükümete “Bu coğrafyada size istifa bile layık değildir” diye seslenerek, gençlerin sorularından neden korkuyorsunuz?” diye sordu.

Maviş, “Sn. Tatar soru soran lise öğrencilerine ‘onun bunun lafıyla hareket etme’ diyerek aba altından sopa göstererek ‘itiraz ederseniz sonunuz kötü olur’ demeye getiriyor. Kendilerini medeni bir şekilde ifade eden gençlere ‘öğrencilere yakışmıyo’ diye çıkışarak aslında ‘düşünmeyin ve fikrinizi söylemeyin’ diyor.

“Okulların risk sıralama raporlarını neden açıklamıyorsunuz?”

Diğer yandan, 2010 yılından beri üç dönem Eğitim Bakanlığı ve 20 yıldır milletvekilliği yapan Nazım Çavuşoğlu’nun, 10 gün önce okulların yeniden yapılması konusunda sorumlu olduğunu hatırlattığını kaydeden Maviş, aynı Çavuşoğlu’nun kendisine teslim edilen okulların risk sıralama raporu hala açıklamadığını vurguladı.

“Öğrencilerimizi neden çadırlara layık görüyorsunuz?”

Maviş açıklamasına şöyle devam etti;

“Öğretmen sendikaları on yıllardır eylem, grev ve basın açıklamalarıyla okulların gerçek durumunu ortaya koyarken, daha birkaç ay önce öğretmenlere ve sendikalara saldırarak ‘fotoğraflar servis ederek manşet olmak yerine, eğitime ve çocuklara sahip çıkarak manşet olsunlar’ dediğinizi unutmadık.

Okul aile birliklerinin okulları boykot etme kararı sonrasında günler sonra bulunan çözüm ‘çadırda eğitim’ verilmesi oluyor. Konteyner ve prefabrik sınıf bile öğrencilere layık görülmüyor.

İhalesi 2 milyar 497 milyon liraya tamamlan külliye projesi gece gündüz devam ederken, Kıbrıslı Türk gençlere bu çağda çadırda eğitim layık görülüyor.

“Okul, hastane ihtiyacı varken, yüzünüz kızarmadan külliyeyi neden savunuyorsunuz?”

Adanın kuzeyinde de inşa edilen son üç okulun metrekarelerinin ortalaması alındığında, ortaya çıkan rakam bin 800 metrekare oluyor.

Mimarlar Odası’nın Mart ayı verilerine göre bir okul inşası için belirlenen metrekare fiyatı 13 bin 260 Türk Lirasıdır. Tüm bu rakamlar hesaplandığında, külliye bütçesi ile 104 yeni okul inşa edilebilirdi.

“İtibarınızdan neden tasarruf etmiyorsunuz?”

Liyakatsız işe alımlarınızdan, temsil ve ağırlama giderlerinizden, izaz ikramlarınızdan, ihale ve imtiyaz dağıtmaktan, saadet zincirinizden vazgeçmediğiniz gibi, vergi toplamamak, borç silmek, borç ertelemek, servet vergisini görmezden gelmek gibi bir misyon üstelenen hükümetin vasatlığı toplumu karanlığa sürüklüyor?

Karakol İlkokulu toplumsal çatışmaların olduğu yıllarda bile çadırda eğitim görmedi. 21. yüzyılda öğrencilerimizi çadıra reva görenler; Bu coğrafyada size istifa bile layık değildir”











Başa dön tuşu