KıbrısManşet

Oktay sıraladı, Üstel dinledi: Çocukların çadırda eğitim gördüğü Mağusa’ya İlahiyat Koleji!

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kendi atamaları olan Başbakan Ünal Üstel’le imzaladıkları KKTC-TC 2023 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü kapsamında Kıbrıs Türk toplumuna bir “İlahiyat Koleji” müjdesi(!) daha verdi

“9 milyar 500 milyon TL’lik kaynak hibe ve kredi olarak aktarılacak

Mağusa‘da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda dün düzenlenen törenle imzalanan dayatma protokolden bir İlahiyat Koleji daha çıktı.

İmza töreni sonrası ortak basın toplantısı düzenleyen Oktay ve Üstel, protokolde 9 milyar 500 milyon TL’lik bir kaynağın hibe ve kredi olarak aktarılacağını belirtti.

Oktay anlattı, Üstel dinledi

Maraş bölgesine bin 192 konuttan oluşan Derinya Sosyal Konut projesini ve Güvercinlik Organize Sanayi Bölgesi yapımını başlatacaklarını salık veren Oktay, Alayköy Sanayi Bölgesi’nin altyapı atık su problemlerini çözeceklerini duyurdu.

500 milyon TL kaynak kullanılarak yapımına devam edilen Girne’deki askeri hastanenin de bu yıl bitirileceğini söyleyen Oktay, Lefkoşa’ya da 500 yataklı hastane yapımına da bu yıl başlanacağını Üstel’e ve Kıbrıs Türk toplumuna bildirdi.

Adadaki enerji sorununa da el atan Oktay, sorunların giderilmesi için ASELSAN ile anlaşma imzalayacaklarını, ASELSAN sistemi ile akıllı karayolu ulaşım ağı yaratacaklarını belirtti.

Oktay: Mağusa İlahiyat Koleji projesine de kaynak ayrıldı

Oktay ayrıca, Mağusa’ya 700 öğrenci kapasiteli, 7 yıllık eğitim verecek olan ve 27 dönüm arazi üzerine 85 milyon TL maliyetle yapılacak olan “Mağusa İlahiyat Koleji” projesi için de kaynak ayırdıklarını duyurdu.

Oktay, yeni okulların yapımı, mevcut okulların bakımı ve onarımı için 103 milyon lira kaynak tahsis ettiklerini söyledi.











Başa dön tuşu