DünyaManşet

“Erdoğan’ın Kürtlerle ve HDP ile ilişkisi karmaşık”

ABD merkezli CNN International’da, Türkiye‘de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yayınlanan analizde, “Erdoğan’ın siyasi kaderini Türkiye’nin Kürtleri belirleyebilir” başlığı kullanıldı

“Erdoğan’ın Kürtlerle ve HDP ile ilişkisi karmaşık”

Nadeen Ebrahim imzalı analizde, “Kürt yanlısı Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçimlerde kazananı belirleyecek parti oldu ve Erdoğan’ı 20 yıllık iktidardan edecek dengeyi sağlayacak belirleyici bir rol oynuyor” ifadelerine yer verildi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın yaklaşık 7 yıldır cezaevinde tutulduğu ve HDP’nin kapatma davasıyla karşı karşıya olduğu belirtilen analizde, “Bütün bunlara rağmen HDP’nin etkisi Türkiye siyasetinin yönünü belirleyebilir” ifadeleri kullanıldı. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adaylık açıklamasına yer verilen değerlendirmede, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtler ve HDP ile ilişki ise ‘karmaşık’ olarak yorumladı.

Analizde, “Erdoğan’a karşı en kritik gelişme HDP’nin geçen ay kendi adaylarını çıkarmayacağını açıklaması oldu. Birçok uzman bu hamlenin HDP’nin destekçilerinin Erdoğan’ın esas rakibine oy vermesinin önünü açacağını söylüyor” denildi.











Başa dön tuşu