DünyaManşet

Yine 1 Mayıs yine Taksim yasaklı! Gazeteciler darp edildi!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde gün boyu düzenlenecek etkinliklerle kutlanıyor. İstanbul’da kutlamaların adresi ise 15.00’ten itibaren Maltepe Miting Alanı oldu

Yine 1 Mayıs yine Taksim yasaklı!

Ankara’da Tandoğan Meydanı’ndaki kutlamalar 13.30’da; İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı’nda 13.00’te başladı.

Yetkililer, 10 yıldır olduğu gibi bu yıl da Taksim Meydanı’nda yapılması istenen kutlamalara izin vermedi. Taksim Meydanı polis bariyerleriyle kapatılırken, Beşiktaş, Harbiye ve Osmanbey’den Taksim’e yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti. Çok sayıda kişi emniyet güçleriyle yaşanan arbedede gözaltına alındı.

DHA, Beşiktaş’tan Taksim’e yürümek isteyen Halkın Kurtulmuş Partisi ve Umut-Sen üyelerinden 35 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Gazeteciler darp edildi!

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Basın-İş Sendikası gazeteci Zeynep Kuray’ın Beşiktaş’ta gözaltına alındığını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ise 1 Mayıs’ı takip eden gazeteciler Sultan Eylem Keleş, Gencer Keten, Bülent Kılıç ve Hazar Dost’ın “darp edildiğini” söyledi.

İki sendika da gözaltına alınan Kuray’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Taksim’in yasaklı olduğu son 1 Mayıs

1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden işçileri anması için DİSK ve TÜRK-İŞ’in de aralarında bulunduğu bazı sendikaların Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmasına izin verildi.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte meydanda bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek, “Biz biliyoruz ki bu 2023 1 Mayıs’ı Taksim’in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak” dedi.

TÜRK-İŞ Sendikası’ndan Cemail Bakındı, “Bu yıl da böyle bize kısıtlı bir şekilde tahsis edilmiş bir Taksim Meydanı’nda bayramımızı kutlamak zorunda kaldık. Temennim odur ki Türkiye daha özgür herkesin çok rahat bir şekilde bu bayramları birlikte kutlayabileceğimiz günler gelsin” dedi.











Başa dön tuşu