DünyaManşet

“Saraydan çıkarken ışıkları söndürün”

Türkiye‘de Millet İttifakı liderleri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim kampanyasını Ankara mitingiyle noktaladı. Oyun havalarıyla tamamlanan mitingde ortak mesaj seçimin ilk turda tamamlanmasıydı

Yeni nesil miting

Millet İttifakı’nın final mitingi Ankara Tandoğan Meydanı’nda on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. İttifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yıl süren inişli çıkışlı sürecin ardından tüm seçmenlerden söz aldı: Birlikte Türkiye’nin kaderini değiştirelim.

Konuşmaların saat 18.30’da başlayacağı mitingde alan saat 15.00 itibariyle dolmaya başladı. Tandoğan Meydanı’na gelen ANKARAY hattında mitinge gidenler sebebiyle yer olmadığından yüzlerce kişi Kızılay’dan Tandoğan’a yürüyerek geldi. Metroya binenlerde de yolda yürüyenlerde de ortak gündem seçim ve seçimlerin sonuçlarına dair tahminlerdi. İlk turda seçimin biteceğini söyleyenlerin yanı sıra temkinli yaklaşıp, “ikinci turda olsun güç olmasın” diyenler de vardı.

Alanı erkenden dolduranları son döneme damga vuran şarkıları ardı ardına çalan bir DJ ve farklı tarzıyla dikkat çeken ‘Ersin Show’ lakaplı sunucu karşıladı. Konuşmacılar sahneye çıkana kadar katılımcılar birlikte bayrakları indirip kaldırarak, birlikte ıslık çalarak mitingi görsel bir şölene çevirdi. Ekrem İmamoğlu’nun Rize mitinginde de benzer bir performans sergileyen Ersin, katılımcılarının katkılarıyla hazırladığı bu görsel şovu ‘yeni nesil miting’ olarak tanımladı. Dakikalarca Millet İttifakı’nın kampanyasıyla özdeşleşen kalp işaretini yapan on binlerce kişi şarkılara da hep bir ağızdan eşlik etti.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu