KıbrısManşet

Maviş: Sorun; vatandaşlık ve nüfus politikası ve eğitime yatırım yapılmamasıdır

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanlığı‘nın “talimatlaMeclis‘ten geçirmek istediği Öğretmenler Yasası (Değişiklik) Tasarısı’na karşı yarın Lefkoşa, Girne ve Mağusa‘da toplam 13 okulda yarın grevde olacaklarını duyurdu

Maviş: Sorun; vatandaşlık ve nüfus politikası ve eğitime yatırım yapılmamasıdır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Maviş, Eğitim Bakanlığı‘nın birçok konuda okullara ve öğretmenlere destek verme konusunda yetersiz kaldığını, bu yetersizliğini örtmek için de suni gündemler yaratarak, okulların gerçek sorunlarını toplumun odak noktası yapmak yerine, eğitimin gerçek gündemini değiştirmek için yaz aylarındaki tepkiler sonucu aylardır buzdolabında bekleyen Öğretmenler Yasası Değişiklik Tasarısı’na sarıldığını söyledi.

Maviş, “Gerçek eğitim gündemlerimizden biri nüfus yoğunluğu fazla olan okullar ve kalabalık sınıflardır. Hükümet ve bakanlığın bu konuda da önlem almaması nedeniyle okullarımızda çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunun kaynağı hem devletin vatandaşlık ve nüfus politikası hem de eğitime yatırım yapılmaması, yeterince okul yapılmamasıdır” dedi.

“13 okulda grevde olacağız ve basın açıklaması yapacağız”

Maviş şöyle devam etti;

“Okulların gerçek sorunlarını gündeme taşımak için 24 Mayıs Çarşamba günü saat 08:00-11:00 saatleri arasında nüfus yoğunluğu yüksek olan ve kalabalık sınıflarda eğitim vermek durumunda kalan 13 okulumuzda grevde olacağımızı saat 11:00’de Gönyeli İlkokulu önünde ‘Kalabalık Sınıflar Gerçeği, Sorunlar ve Çözüm Önerilerimizi’ temalı basın toplantısı düzenleyeceğimizi, kamuoyu ile paylaşırız.

Grevde olacak olan okulların listesi;

Lefkoşa
1. Gönyeli İlkokulu
2. Şht. Ertuğrul İlkokulu
3. 9 Eylül İlkokulu
4. Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu
5. Şht. Yalçın İlkokulu

Girne
1. 23 Nisan İlkokulu
2. Alsancak İlkokulu
3. Şht. Hasan Cafer İlkokulu
4. Karaoğlanoğlu İlkokulu
5. Mustafa Çağatay İlkokulu

Mağusa
1. Alasya İlkokulu
2. Polatpaşa İlkokulu
3. Şht. Hüseyin Akil İlkokulu











Başa dön tuşu