DünyaInstagramKıbrısManşetSiyaset

Erdoğan: Federasyon yok. KKTC’yi tanıyın, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişki kurun

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pile‘de yaşanan olaylara işaret ederek, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü‘nün adada daha fazla itibar kaybetmesini istemediklerini söyledi. Erdoğan bir kez daha “Federasyon temelinde görüşme yok” diyerek, “KKTC’yi tanıyın” çağrısı yaptı

Erdoğan: Bizim kimsenin hakkında gözümüz yok, kimseye de hakkımızı yedirmeyiz

ABD’nin New York eyaletinde gerçekleştirilen BM 78. Genel Kurulu‘nda konuşan Erdoğan, Doğu Akdeniz’in, barış, refah ve istikrarın egemen olduğu yere dönüşebilmesinin ancak tüm tarafların hak ve hukukuna saygı gösterilmesi ile mümkün olduğunu söyleyerek, kendilerinin kimsenin haklarında gözleri olmadığını belirtti.

Erdoğan, “Kimsenin de bizim haklarımızı yok saymasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Kıbrıs meselesinin ortaya çıkmasının 60. yıl dönümündeyiz.  Kıbrıs Türk tarafı Kıbrıs meselesinde, adil, kalıcı ve sürdürülebilir çözüm bulunması için daima samimi bir gayret göstermiştir” dedi.

“BM Barış Gücü’nün Kıbrıs’ta yeni bir itibar kaybıyla karşı karşıya kalmasını istemeyiz”

Bu çözümün artık federasyon modeli temelinde gerçekleşmeyeceğinin, herkesin kabul ettiği bir gerçek olduğunu savunan Erdoğan, uluslararası toplumu bunu kabul etmeye ve KKTC’nin bağımsızlığını tanımaya çağırdı.

Erdoğan, “Uluslararası toplumun KKTC ile diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz. Adadaki BM Barış Gücü’nden de sergilemekle mükellef olduğu tarafsızlığa titizlikle riayet etmesini bekliyoruz. Zaten itibarı zedelenen bu gücün, Kıbrıs’ta yeni bir itibar kaybıyla karşı karşıya kalmasını istemeyiz” dedi.

Haber Merkezi











Başa dön tuşu