DünyaInstagramManşetSiyaset

700’den fazla İsrailli, 500’den fazla Filistinli hayatını kaybetti, 5 bini aşkın yaralı var

Filistin merkezli Hamas örgütünün Cumartesi günkü saldırılarıyla başlayan Filistin-İsrail çatışmaları üçüncü gününe girdi. şimdiye kadar 700’den fazla İsrailli sivil ve asker, 511 de Filistinlinin hayatını kaybetti belirtilirken, iki taraftaki yaralı sayıları ise toplamda 5 bini aşmış durumda

İsrail’den Gazze’ye tam abluka!

Birleşmiş Milletler (BM) hava saldırıları nedeniyle Gazze‘de yaklaşık 123 bin kişinin yerinden edildiğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise Gazze’ye “topyekûn abluka” emri verdiğini açıkladı. Gazze’nin elektriksiz, gıdasız ve benzinsiz bırakılacağını ifade eden Gallant “Canavarca insanlarla savaşıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz” diye konuştu.

Katz: Su kaynaklarını kesiyoruz, geçmişte olan, gelecekte olmayacak

İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Israel Katz da İsrail’den Gazze Şeridi’ne giden su kaynaklarının derhal kesilmesi emrini verdiğini söyledi.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda elektrik ve yakıtın dün kesildiğini söyleyen Katz, “Geçmişte olan, gelecekte olmayacak” dedi.

İsrail: 700’den fazla İsrailli sivil ve asker hayatını kaybetti, 2 bin 751 yaralı var

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre üç gündür süren çatışmalarda şimdiye kadar 700’den fazla İsrailli sivil ve asker hayatını kaybetti. Bu sayılarla İsrail’in kayıpları 1973’teki Yom Kippur Savaşı’ndan bu yana kaydedilen en büyük kayıp oldu.

Filistin: 511 Filistinli hayatını kaybetti 2 bin 750 yaralı var

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamada ise İsrail’in Cumartesi gününden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği füze saldırıları sonucunda 511 kişinin öldüğünü, 2 bin 750 kişinin de yaralandığını açıkladı.

OCHA: 73 bin kişi BM tarafından kurulan okullarda barınıyor

Gazze’de yaklaşık 2.3 milyon Filistinli yaşıyor. İsrail, Cumartesi günü misilleme hava saldırılarını başlatmadan önce belirli bölgelerde yaşayan insanları bölgeyi terk etmeleri konusunda uyarmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Gazze halkına sesleniyorum, hemen oradan ayrılın çünkü her yerde tüm gücümüzle harekete geçmek üzereyiz” demişti.

Ancak birçok kişinin bölgeden ayrılması mümkün değil. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), 73 bin kişinin BM tarafından kurulan okullarda barındığını söyledi.

BM yetkilileri, “Bu okullarda elektrik var, onlara yemek, temiz su, psikolojik destek ve tıbbi tedavi sağlıyoruz” dedi.

Hamas: İsrail’in saldırılarında dört rehine öldürüldü

Bir Hamas sözcüsü, İsrail’in gece boyunca ve bugün Gazze’ye yönelik hava saldırılarında dört rehinenin ve onlardan sorumlu Hamas üyelerinin öldürüldüğünü söyledi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde “önemli sayıda” İsrailli sivil ve askerin Filistinli militan grup Hamas tarafından rehin tutulduğunu söylüyor.

İsrail: 100’den fazla kişi kaçırıldı

Dün İsrail hükümetinin basın ofisinden yapılan Facebook paylaşımında 100’den fazla kişinin kaçırıldığı belirtildi. Ancak tam sayı bilinmiyor.

Hamas, rehin alınan İsraillilerin Gazze Şeridi’ndeki çeşitli bölgelere götürüldüğünü söyledi.

Dün yaptığı açıklamada rehinelerin güvenliğinden Hamas’ın sorumlu olduğunu vurgulayan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Onlara zarar verenlerden İsrail hesabını soracaktır” dedi.











Başa dön tuşu