KıbrısManşet

Arıklı karantinadan neden muaf olduğunu açıkladı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın oğlu Ercan Arıklı, ülkeye karantinasız giriş-çıkış yaptığıyla ilgili haberlere açıklama getirdi

Özgür Gazete-Özel Haber

Özgür Gazete’ye konuşan Arıklı, 2007 yılından bu yana ‘Kordon kanı bankası’ olarak KKTC’de hizmet veren Onkim Kök Hücre Teknolojileri A.Ş.‘de çalıştığını anlattı

Arıklı, pandemi süreci nedeniyle Türkiye’den geliş-gidişlerin sağlıklı yapılamamasından dolayı KKTC Sağlık Bakanlığı, Sivil Havacılık ve ilgili kurumlardan özel izinle ve haftada 4 kere PCR testlerini yaptırması kaydıyla gidip geldiğini belirtti.

Arıklı: Kök hücre KKTC yetkilisi olarak gidip geliyorum

TC Sağlık Bakanlığı ve KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan karşılıklı izin doğrultusunda yurtdışına gidip geldiğini söyleyen Arıklı, kendisine nedeni sorulmadan yapılan ‘torpilli’ haberlerinin üzücü olduğunu belirtti.

Arıklı, 2020 yılının Ağustos ayından bu yana, Onkim Kök Hücre Teknolojileri A.Ş. firmasının KKTC yetkilisi olarak çalıştığını ifade etti.

“Bu tarz seyahatler gizli tutulur”

Kordon kanı ve kök hücre saklanması adına çeşitli seyahatler yaptığını kaydeden Arıklı, bu tür seyahatlerin gidiş gelişlerinin gizli tutulmalarının elzem olduğunu söyledi.

Kordon kanı ve kök hücre saklaması adına sadece Türkiye firmalarının değil, İngiltere ve Güney Kıbrıs firmalarının da bu tarz çalışmalar yaptığını söyleyen Arıklı, o firmalarında doğum sırasında alınan kordon kanı ve dokuyu aynı gün gümrükten geçirdiği anlattı.

“Kordon kanı hücrelerini 48 saat içinde merkeze getirmemiz gerekiyor”

Arıklı şöyle devam etti:

“Aldığımız kordon kanı ve hücreleri 48 saat içinde merkeze teslim etmek durumundayız.

Kök hücrelerin, Covid-19 tedavisindd bile kullanımları söz konusu.

Takdir edersiniz ki kordon kanı, saklanan çocuk için hayati öneme sahiptir ve bu haktan mahrum bırakılmamalıdır.

Diğer ticari ya da özel gidiş gelişlerle bir tutulmamalıdır. Çünkü kordon kanı kök hücreleri hayati önem arz ediyor.

“Gönül huzuruyla yapıyorum”

Yaşadığımız bu süreçte sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunmaktayız, O nedenle ben kendi hayatımı riske ederek belki bir çocuğun umudu olabilecek kök hücre saklanması için bu işi gönül huzuru içinde yapıyorum”











Başa dön tuşu