KıbrısManşet

Kıbrıs’ın güneyinde, 15 Şubat ile birlikte iki yeni aşı merkezi devreye girecek







Kıbrıs’ın güneyinde Sağlık Bakanlığı, yarından (6 Şubat 2021) itibaren 80 yaş üzeri kişilerin aşılanması için 10 binden fazla randevu alındığını duyurdu

15 Şubat ile birlikte iki yeni aşı merkezi

Özellikle Aşı Portalı aracılığıyla verilen 10058 aşı randevusu için COVID-19 Ulusal Aşılama Planı’nına göre aşılama 6 Şubat’ta yerel saatle 09.00’da başlayacak. Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, randevular 08-21 Şubat arası dönem için verildi. Aşılama için tüm bölgelerdeki aşı merkezleri çalışacak. Biri Lefkoşa’nın güneyinde Devlet Fuarı’nda 10 Şubat’tan, diğeri Limasol’da Spyros Kyprianou spor merkezinde 15 Şubat’tan itibaren iki yeni aşı merkezi de faaliyete geçecek. Bakanlık, şubat ayı içerisinde alınması beklenen aşıların miktarına bağlı olarak 78 yaş  üzeri kişilere ayrıca sağlık çalışanlarına ilk doz aşılarının yapılması, bu arada da yavaş yavaş ciddi hastalıkları olup yüksek risk grubundaki kişilerin aşılanmasına başlanacağını duyurdu.

AstraZeneca her yaşa tavsiye edildi

Kıbrıs’ın güneyindeki koronavirüs Bilim Danışma Komitesi, Avrupa Tıp Ajansı kararı esasında AstraZeneca aşısının her yaş grubuna uygulanmasını tavsiye etti. Kıbrıs’ın 7.200 doz AstraZeneca aşısını Pazartesi günü alması bekleniyor. Kıbrıs’ın güneyindeki Sağlık Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında, Bilimsel Danışma Komitesi’nin kararının bilimsel veriler ve aşının etkinliğiyle ilgili son yayınlar, aynı zamanda Kıbrıs Aşı Planı’nın faydalarını ve etkinliğinin azamiye çıkarma temelinde olduğunu kaydetti.















Başa dön tuşu