DünyaManşet

Haberi dramatize etmek istedi, işinden oldu

Almanya‘da sel haberi yapan muhabir, kurtarma çalışmalarına katıldığı izlenimini vermek için yüzüne çamur sürerken kameralara yakalandı, işinden kovuldu

Manipüle etmeye çalıştı, işinden oldu

Almanya’da, 176 kişinin öldüğü sel felaketi haberini dramatize etmek için yüzüne çamur sürerken yakalanan RTL muhabiri Susanna Ohlen, zorunlu izne çıkarıldı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, “Guten Morgen Deutschland”ın moderatörlüğünü de yapan Ohlen, RTL programında Bad Münstereifel’deki temizlik çalışmalarında aktif olarak yer alan bir kadın olarak tanıtıldı.

Video sosyal medyaya düştü, kanal soruşturma başlattı

Yayın ekibi hazırlık yaparken, Ohlen’in ‘haberi dramatize etmek için’ yüzüne çamur sürdüğünü gösteren video sosyal medyaya düştü. RTL yönetimi, bir evden çekilen görüntülerin inandırıcı olduğunu belirterek soruşturma başlattı.

2008 yılından bu yana RTL için çalışan Ohlen, ‘temiz kıyafetleri nedeniyle ekip arkadaşlarının önünde utandığı için bu yola başvurduğunu’ söylese de eleştirilerden kurtulamadı.

RTL yönetimi “Muhabirimizin yaklaşımı, gazetecilik ilkeleriyle ve kendi standartlarımızla açıkça çelişiyor. Bu nedenle, bunu duyduktan sonra Pazartesi günü ona izin verdik” açıklamasını yaptı.

 











Başa dön tuşu