KıbrısManşet

Tatar: Allah korusun Annan Planı gerçekleşseydi bugün harap haldeydik


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hem KKTC’nin egemen ve eşit bir devlet olduğunu söyledi hem de TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a işaret ederek, “Ben Erdoğan’ın 20 Temmuz’daki açıklamalarını federasyon defteri kapandı olarak algılıyorum” dedi

Tatar: KKTC’nin tanınmasına yönelik adımlar atıyoruz

BRT’de katıldığı programda konuşan Tatar, Azerbaycan ve Pakistan meclis başkanlarının kendilerine destek verdiğini söyleyerek, KKTC’nin tanınmasına yönelik adımlar attıklarını belirtti.

Tatar, “Hem ticari hem kültürel ilişkilerimiz devam ediyor. KKTC’nin geleceği için bu süreçlerin yaşanması gerekiyor” dedi.

“Ben Erdoğan’ın açıklamalarını ‘federasyon defteri kapandı’ olarak algılıyorum”

Rumların federasyon anlayışının, Kıbrıslıtürklerin kendilerine yama olmaları şeklinde olduğunu iddia eden Tatar, bunun da net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

KKTC’nin egemen ve eşit bir devlet olduğunu söyleyen Tatar, çözüm modeli konusunda ise TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a işaret ederek, “Ben Erdoğan’ın 20 Temmuz’daki açıklamalarını federasyon defteri kapandı olarak algılıyorum” dedi.

“Allah korusun Annan Planı gerçekleşseydi bugün harap haldeydik”

Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununda tam taraf olarak yaklaştığını ve adil olmadığını söyleyen Tatar, doğru yolun 2 eşit egemen çatısı altında kurulacak olan yönetim olduğunu ileri sürdü.

“Türkiye’nin de tam desteğiyle hareket ediyoruz” diyen Tatar, “Allah korusun Annan Planı gerçekleşseydi bugün harap haldeydik. İyi ki gerçekleşmedi” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu