DünyaManşet

TC iktidarı yanan yerleri imara açma konusunda niyeti çoktan bozdu

Türkiye‘deki ormanlar yanmaya devam ederken halk bir an evvel yangınların söndürülmesini, yangın dolayısıyla oluşan zararların giderilmesini, yangınlar söndürüldükten sonra ise yanan arazilerin korunmasını ve imara açılmamasını istiyor

TC Hükümeti yangınların söndürülmesinde yeterince beceri gösteremiyor

Türkiye’de yayın yapan Gerçek Gazetesinin haberinde, yangın zararlarının giderilmesinde TOKİ’nin kredili ev projeleri uçaktan bile hızlı bölgeye ulaştığı belirtildi. Yanan bölgelerin imara açılmaması konusundaysa niyeti çok önceden bozmuş bir TC iktidarı olduğu ifade edildi.

TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu yılın başında yayınladığı bir kararname ile 28 Nisan 2018 itibarıyla üzerinde yerleşim yeri olan orman alanlarını, orman sınırları dışına çıkardı.

Bu karar ile Erdoğan ormanı koruyup, orman arazilerindeki yapılaşmayı önleyeceği yerde tam tersini yapıp, son dönemin popüler tabiriyle ‘ormana çöken’ müteahhitlerin ve mülk sahiplerinin çıkarlarını koruyordu. 28 Temmuz’da ise Türkiye’deki orman yangınları başlamış ve giderek yayılmaktayken bir başka kanun Türkiye’deki resmi gazetede yayımlandı.

Haberin devamı için TIKLAYINIZ











Başa dön tuşu