DünyaManşet

Brennan: Pakistan yardımıyla malzeme ulaştırmak gündemde

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Bölgesel Acil Durum Direktörü Rick Brennan, tıbbi malzemelerin günler içinde tükeneceği uyarısı yaptığı Afganistan’a insani yardım için bir ‘hava köprüsü’ kurulabileceğini duyurdu

Brennan: Büyüyen ihtiyaçlar var

Brennan, malzemelerin Pakistan’ın yardımıyla kuzeydeki Mezar-ı Şerif kentine ulaştırılmasının gündemde olduğunu kaydetti.

İhtiyaçları “muazzam ve büyüyen” olarak nitelendiren Brennan, hastaneler için travma kitleri ve acil durum malzemelerinin yanı sıra çocuklar arasında kronik yetersiz beslenmeyi tedavi etmek için kullanılan ilaçların öncelikli olduğunu söyledi.

Cenevre’deki bir BM brifingine Mısır’ın başkenti Kahire’den katılan Brennan, “Şu anda güvenlik endişeleri ve diğer bazı operasyonel hususlar nedeniyle, Kabil havaalanı en azından önümüzdeki hafta için bir seçenek olmayacak” ifadesini kullandı.

“Sivil havacılık otoritesi yok”

Afganistan’daki tahliyelerde son durum: Hangi ülke kaç kişiyi tahliye etti? Türk askeri Afganistan’dan dönerken, Taliban’dan teknik destek talebi Brennan, “Şu anda Afganistan’da yaşadığımız sorunlardan biri, işleyen bir sivil havacılık otoritesinin olmaması ama Pakistan ile özellikle Mezar-ı Şerif havaalanı bağlamında çalışıyoruz. Bir kargo uçağını indirmek için adımlar atılabilir” diye konuştu.

(Euronews)











Başa dön tuşu