DünyaManşetYaşam

Erdoğan: Salgında küresel dayanışma açısından iyi bir imtihan verilemedi

New York‘ta gerçekleştirilen 76. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemine değinerek “Paris İklim Anlaşması‘nı önümüzdeki ay Meclis onayına sunmayı planlıyoruz” dedi

Erdoğan: Salgında küresel dayanışma açısından iyi bir imtihan verilemedi

Erdoğan, “Tabiata en büyük zararı kim verdiyse, doğal kaynakları kim vahşice sömürdüyse iklim değişikliğiyle mücadeleye en büyük katkıyı da onlar yapmalıdır” ifadesini kullandı.

Küresel bir felaketin üstesinden ancak küresel dayanışma ve işbirliği ile gelineceğini belirten Erdoğan, “Salgında küresel dayanışma açısından iyi bir imtihan verilemedi. Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bir dönemde farklı yöntemlerle aşı milliyetçiliğinin halen sürdürülüyor olması yüz kızartıcıdır” ifadesini kullandı ve “Yerli aşımız Trukovac‘ı yakın zamanda tüm insanlığın istifadesine sunacağız” dedi.

BM Suriye’de siyasi çözüm için güçlü bir irade ortaya koymalı

Türkiye’nin bir yandan 4 milyon Suriyeliye kucak açarken terör örgütlerine karşı da mücadele ettiğini belirten Erdoğan BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye‘de siyasi çözüm için güçlü bir irade ortaya koyması gerektiğini savundu ve “Bölgedeki terör örgütleri arasında ayrım yapılması, bunların taşeron olarak kullanılması kabul edilmez” diye konuştu.

Afganistan‘dan yeni bir göç akını ihtimaliyle karşı karşıya olunduğunu belirten Erdoğan, “Artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız ne de tahammülümüz var” dedi.

“Doğu Akdeniz‘deki sükunetin devamı ortak çıkarımızdır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, “AB’ye üyelik sürecindeki kararlılığımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.











Başa dön tuşu