DünyaKORONAVİRÜSManşetSağlık

Skandallar içeren 10 bin sayfalık dosya müfettişlere teslim edildi

Brezilya‘nın en büyük hastane zincirlerinden biri olan Prevent Senior, Covid-19 ölümlerini örtbas etmekle, doktorlara etkisiz tedaviler yazmaları için baskı yapmakla ve Brezilya hükümetinin Covid kilitlenmesine direnmesine yardımcı olmak için kanıtlanmamış ilaçları yaşlı hastalar üzerinde test etmekle suçlandı

Skandallar içeren 10 bin sayfalık dosya müfettişlere teslim edildi

Ülke genelinde yarım milyondan fazla üyesi olan Prevent Senior adlı hastane zinciri, Brezilya’nın Covid-19 krizine ve Başkan Jair Bolsonaro‘nun son derece tartışmalı yanıtına ilişkin bir kongre soruşturmasının hedefinde bulunuyor.

Geçen ay, içeriden bilgi veren bir grup doktor, yaşlılara hizmet veren São Paulo merkezli firmaya karşı bir dizi skandalı içeren 10 bin sayfalık bir dosyayı müfettişlere teslim etti.

Prevent Senior: Aslı olmayan suçlamaları reddediyoruz

Dosyada, yaşlı hastaların tam rızaları olmaksızın kanıtlanmamış Covid “tedavilerinin” test edilmesi için “insan kobayları” olarak kullanıldığına dair iddialar yer aldı.

Prevent Senior ise aslı olmayan suçlamaları reddettiğini, her zaman yasal ve etik kurallar dahilinde hareket ettiğini belirterek, “Prevent Senior, doktorlarının özerkliğine her zaman saygı duydu ve ideolojik görüşleri nedeniyle çalışanlarını asla işten çıkarmadı” açıklamasını yaptı.

(NTV)











Başa dön tuşu