KıbrısManşetYaşam

Sucuoğlu: Yönetim görevden alındı, doktor ve hemşire görevlendirildi

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi‘ndeki insanlık ayıbının ortaya çıkmasının ardından, “Bize bağlı değil, çok uyardık” açıklaması yaparak sorumluluktan kaçan Vakıflar İdaresi‘ne talimat verdiğini ve oradaki yönetimin görevden alındığını söyledi

Vakıflar’a bağlı değilse, Vakıflar buradaki yönetimini nasıl görevden aldı?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sucuoğlu, Sınırüstü köyünde bulunan Yaşlı Bakımevi’ne gerçekleştirdiği ziyaretten hemen sonra Vakıflar Dairesi’ne verdiği talimat üzerine, bakımevi yönetiminin görevine son verildiğini açıkladı.

Sucuoğlu, “Tüm sorumlu kişilere soruşturma başlatılacak ve konunun bizzat takipçisi olacağım. Bakımevi Vakıflar Dairesi’ne devredildi, 31 Ocak Pazartesi günü İskele Belediyesi’ne tesis idaresi devredilecektir. Yeni anlayışla, hem yönetimini, hem de yaşlılarımıza yönelik bakım hizmetini, yakından izlemeye devam edeceğiz. Benzeri tesislerimizin denetimlerini artıracağız” dedi.

Sucuoğlu: Doktor ve hemşire görevlendirmesini yaptık

Soruna müdahale etmelerinin ardından gerek kamu gerekse özel işletmelerle sonuç alıcı bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini, doktor ve hemşire görevlendirmesini yaptıklarını aktaran Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği‘nin de tarihi geçmiş tüm ilaçlara el koyduğunu ve onların yerine gerekli olan ilaçları tedarik ettiğini belirtti.

Sucuoğlu, “Pazarcılar Birliği‘miz ile görüştük. Gerekli erzak tedariki hemen sağlanıyor. Süt ve temel gıda ihtiyacı da giderilmiştir. İnşaat Müteahhitleri Başkanı Cafer Gürcafer bana telefoniyen ulaştı ve yardım etmeye hazır olduklarını belirtti. China Bazaar işletmemizin sahibi Mazhar Bey, inşaat işlerini üstlendi. Mimar ve mühendislerimiz, dün yaptığımız ziyaretten hemen sonra bakımevine gidip, inceleme yapmıştır. Bir daha böyle bir olayın yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu