KıbrısManşet

TDP Gençlik Örgütü, Tatar’ın gezileri hakkında Cumhurbaşkanlığı’na soru dilekçesi verdi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın yurt dışı ziyaretlerine harcanan paraların açıklaması için Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe verdi, bu ziyaretlerin kaç tanesinin diplomatik olduğunu da sordu

TDP: Bu gezilerin kaçının diplomatik olduğunu ve cebimizden kaç para harcandığını öğrenmek istiyoruz

Dilekçenin Cumhurbaşkanlığı’na verilmesinin ardından TDP Gençlik Örgütü adına açıklama yapan Arda Çileker, ülkede bir yandan Başbakan, Bakanlar ve Milletvekillerinin basının karşısına çıkıp, ekonominin ne kadar kötü olduğuna vurgu yaparak, halkı alacakları bazı kararlara ikna etmeye çalıştıklarını, diğer taraftan da Tatar’ın, yurt dışı gezilerine hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Çeliker, “Hükümetin düştüğü, güvenoyu alıp alamayacağının bile belli olmadığı bir otamda, bu geziler inat ve ısrarla devam ediyor. Bizler de Cumhurbakanlığı’na, gerek Anayasa’daki dilekçe hakkımız, gerekse Bilgi Edinme Yasası ve İyi İdare Yasası kapsamında bir dilekçe verdik. Bu gezilerin kaçının diplomatik olduğunu ve cebimizden kaç para harcandığını öğrenmek istiyoruz” dedi.

Verilen dilekçe şu şekilde;

 











Başa dön tuşu