DünyaInstagramSiyasetSürmanşet

Rus paralı asker grubu Wagner: Afrika’yı terk ettiğimiz iddiaları doğru değil

Rusya‘da, Rus lider Vladimir Putin‘e karşı ayaklanmaya da kalkışan özel “askeri güvenlik şirketiWagner, askeri personelini eğittiği Orta Afrika Cumhuriyeti‘ni terk ettiği iddialarını fotoğraflarla yalanladı

Wagner: Afrika’yı terk ettiğimiz iddiaları doğru değil

Telegram hesabından açıklama yapan Wagner, kendisine bağlı yeni birliklerin OAC askeri personeline eğitim vermek ve güvenliği sağlamak için ülkede olduğunu duyurdu.

Askerlerin yer aldığı birliklerin fotoğrafının da paylaşıldığı açıklamada, 5 yıldan bu yana Wagner tarafından eğitilen OAC ordusu, polisi ve jandarmasının ülke güvenlik seviyesinin artırılmasında ilerleme kaydettiği ifade edildi.

Mokpem: Wagner’in ülkeyi terk ettiği iddiaları doğru değil

2 bine yakın Rus paralı askerinin bulunduğu tahmin edilen OAC’deki Wagner birliklerinin temmuz başında ülkeden çekilmeye başladığı öne sürülmüştü OAC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Albert Yaloke Mokpem de Rus güvenlik şirketi Wagner’in ülkeyi terk ettiği iddialarının doğru olmadığını, birliklerin sadece “rotasyon” yaptığını duyurmuştu.

Bir sonraki seçimde 3. kez Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen OAC Cumhurbaşkanı Faustin Archange Touadera ise 30 Temmuz’da Anayasa değişikliğine ilişkin referandum kararı almıştı.











Kaynak
t24
Başa dön tuşu