
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, ülkede sahte diploma ve buna bağlı yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkarken, yükseköğrenimin bağlı olduğu Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK) ağzını bıçak açmamasına işaret etti, “Neden susuyorsunuz?” diye sordu
Besim: Sahte diploma iddiaları hükümetin en tepesine kadar uzanırken, YÖDAK neyi bekliyor?
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Besim, ülkede iki yıldır sahte diplomaların konuşulduğunu, yargılamaların sürdüğünü, bu konudaki yolsuzluk iddialarının hükümetin en tepesine kadar uzandığını söyleyerek, diş hekimliğinde hocasız doktora programlarının gündeme geldiğini belirtti.
Besim, “Tıp ve Diş Hekimliğinde plansızlık büyüyor. Eczacılıkta ve diğer sağlık alanlarında kontrolsüz bir enflasyon yaşanıyor. Son bir aydır ise tüm sağlık örgütleri, Tıp ve Diş Hekimliğindeki uzmanlık eğitimleri için adeta SOS veriyor. Peki ama… YÖDAK neyi bekliyor?” diye sordu.
“YÖDAK neden susuyor? Denetim yapıyor mu? Yapıyorsa neden açıklanmıyor?”
Besim şöyle devam etti;
“KKTC’deki yükseköğretim doğrudan YÖDAK’ın yetki ve denetimi altındayken, bu kadar ciddi iddialar ortadayken, toplum endişeliyken, meslek örgütleri alarm verirken YÖDAK neden susuyor?
Denetim yapılıyorsa neden açıklanmıyor? Yapılmıyorsa neden yapılmıyor?
“Toplum dehşet içinde. Meslek örgütleri kaygılı. Herkes geleceğinden endişeli. Ama YÖDAK susuyor”
Tıpta ‘uzmanlık yetkisi’ anlamsız bir şekilde YÖDAK’a verildi. Bugün birçok tartışmalı programda asistanlar eğitim alıyor. Bu bölümleri denetlemek için daha ne bekleniyor?
YÖDAK Yasası’nda olan üniversitelere girişte merkezi sınav uygulamaları neden hâlâ hayata geçirilmiyor?
Toplum dehşet içinde. Meslek örgütleri kaygılı. Herkes geleceğinden endişeli. Bağımsız olması gereken bir kurum olan YÖDAK, Bu konularda şimdi konuşmayacaksa ne zaman konuşacak?
En azından topluma, en azından meslek örgütlerine bir açıklama borcu yok mu?
Biz anladık; bu hükümetin bu ülkenin geleceğiyle ilgili bir derdi yok. Peki YÖDAK’ın da mı yok?”




















