InstagramKıbrısManşetSiyaset

Çeler: Üniversite açmak için orman arazisinden başka yer mi bulunamadı?







Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, 3 bin 500 dönüm orman arazisini İstanbul Teknik Üniversitesi‘ne (İTÜ) tahsis eden kararın, Meclis’in tümünün ayıbı olduğunu söyleyerek, hükümet ve muhalefeti bu ayıba derhal son vermeye çağırdı

Çeler: Destek veren milletvekilleri tarihi bir veballe karşı karşıyadır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çeler, adada çeşitli nedenlere bağlı olarak zaten giderek azalmakta olan orman varlıklarının “yatırım” ve “kalkınma” adı altında plansızca ve hoyratça gözden çıkarılmasının, yaşadığımız coğrafyaya ihanetten başka bir şey olmadığını söyleyerek, “Hem bugünümüz hem yarınımız yok ediliyor” dedi.

Çeler, “Üniversite açmak için orman arazisinden başka bir yer bulunamadı da binlerce dönüm araziye mi göz dikildi?” diye sordu.

Meclis’te oy birliğiyle geçen ve İTÜ’ye 3 bin 500 dönüm dolayında arazinin tahsisini öngören kararın, bir bütün olarak tüm Meclis’in ayıbı olduğunu söyleyen Çeler, “Bu duruma oylarıyla destek veren milletvekilleri tarihi bir veballe karşı karşıyadır. İktidarıyla muhalefetiyle, bu yanlışa ortak olan herkesi, bu ayıba derhal son vermeye çağırıyoruz. Doğamız kimsenin siyasal hesaplarına kurban edilemez” ifadelerini kullandı.













Başa dön tuşu