InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Yasamanın alması gereken kararları almaya yetkiliymişsiniz gibi ifadeler







Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in “yasayı görüşmeyi erteliyoruz” demesinin bir anlamı olmadığını; iç tüzüğe göre bir yasayı geri çekmenin yolunun; Başbakanın Meclis’e bir yazı yazıp “geri çekiyorum” demesi ya da Komite Başkanının Meclis’e komiteye geri çekme talebini iletmesi olduğunu ancak bunları yapabilecek nisabın sağlanamama riski olduğunu bulunduğunu söyledi

Özersay: Ünal bey ‘ertelemiş’, ‘gündemden çıkarmış’, nasıl yapmış? Evlere şenlik haller…”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, yasama ve yürütme arasındaki farkın dahi farkında olmayan, Meclis iç tüzüğünü yok sayan açıklamalar yapıldığını söyleyerek, “Tasarı ertelenmiş…” dedi.

Özersay, “Bu haftaki Meclis gündeminden çıkarılarak bir sonraki gündeme ertelediğini duyurmuş Ünal bey!
Bu kararı alma yetkisi Meclis’in! Ünal bey ‘ertelemiş’, ‘gündemden çıkarmış’, nasıl yapmış? Evlere şenlik haller…” dedi.

“Daha önce yargıya ne yapacağını söyleme yetkiniz varmış gibi konuşmalar yapmıştınız”

Özersay şöyle devam etti;

İç tüzüğe göre ya gayrimeşru hükümetin başı olarak Meclis’e bir yazı yazıp geri çekiyorum diyeceksiniz ve kararı Meclis Genel Kurulu verecek ya da Komite Başkanı komiteye geri çekme talebini yine Meclis Genel Kurulu’na aktaracak. Görünen o ki bunları yapmanızı sağlayacak nisabınız da en azından bu Pazartesi için yok gibi.

Daha önce yargıya ne yapacağını söyleme yetkiniz varmış gibi konuşmalar yapmıştınız; şimdi ise yasamanın alması gereken kararları almaya siz yetkiliymişsiniz gibi ifadeler kullanıyorsunuz. Oysa çok zor değil, yasama, yürütme ve yargı erklerini bilmek ve güçler ayrılığı prensibine saygı göstererek konuşmak. Ama kime derik, ne derik…”













Başa dön tuşu