InstagramKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Sorunlar soğukkanlılıkla, kararlılıkla, diyalog ve diplomasiyle çözülecektir







Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Pile‘de yaşanan gerginliğin an itibariyle yerini sükunete bıraktığını belirtti. Erhürman, “Bu arada, birkaç hafta önce, bölgede ortaya çıkan ve güvenlikle ilgili olmayan bir konudan kaynaklanan sorunun siyasi makamlarca hızla çözüme kavuşturulmasının önemi sanırım herkesçe daha iyi anlaşılmıştır” dedi

Erhürman: Kıbrıs Türk tarafı olarak hiçbir zaman gerginlikten yana olmadık

Yazılı açıklama yapan Erhürman, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘ndan aldıkları bilgiye göre; Çayhan Düzü bölgesinde bugün itibarıyla sükunet hakim olduğunu, iletişim ve diyaloğun devam ettiğini belirterek, “Nitekim bu bilgi BM Barış Gücü tarafından yapılan açıklamayla da teyit edilmiştir” dedi.

Erhürman şöyle devam etti;

“An itibarıyla güvenlik alanında yetkili tüm makamlarımızla tam bir koordinasyon içerisindeyiz. Cumhurbaşkanlığı’nın sürece ilişkin görevlerini eksiksiz biçimde yerine getireceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Bu arada, birkaç hafta önce, bölgede ortaya çıkan ve güvenlikle ilgili olmayan bir konudan kaynaklanan sorunun siyasi makamlarca hızla çözüme kavuşturulmasının önemi sanırım herkesçe daha iyi anlaşılmıştır.

Kıbrıs Türk tarafı olarak hiçbir zaman gerginlikten yana olmadık, olmayacağız. Güneyden yapılan açıklamalar ve medyada yer alan, gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlarda gerginliğin tırmandırılmasına yönelik bir çaba gözlemlenmesine karşın, böyle bir çabaya ortak olmayacağımız bilinmelidir. Sorunlar soğukkanlılıkla, kararlılıkla, diyalog ve diplomasiyle çözülecektir”

“Rum veterinerler çiftliklere girmek istedi, Türk tarafı “Burası KKTC toprağıdır” dedi















Başa dön tuşu