
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, hükümetin küçük ortakları Erhan Arıklı ve Fikri Ataoğlu‘nun Ankara temasları sonrası, “Ercan Havalimanı’nın Türkiye’nin iç hattı yapılması ve limanların özelleştirilmesi” konularında yaptıkları açıklamalara işaret etti, bu konuların “olsun, ne olacak” diyerek geçiştirilemeyeceğini vurguladı. Akansoy, atanmış Başbakan Ünal Üstel’i açıklamaya yapmaya davet etti
Akansoy: İki Bakanın bu konuyu temcit pilavı gibi gündeme taşıması düşündürücüdür
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Turizm Bakanı Ataoğlu ile Ulaştırma Bakanı Arıklı’nın Ankara ziyaretlerinde, “Ercan Havalimanı’nın iç hat statüsüne alınması” konusunu gündeme getirdiklerini söylediklerine işaret etti, bunun yanında, limanlarla ilgili “rehabilitasyon süreci” başlığı altında yapılan değerlendirmeler yapıldığının da dikkat çekici olduğunu söyledi.
Akansoy, “Ercan’ın iç hat ilan edilmesi meselesi, geçmişte de çeşitli dönemlerde gündeme getirilen bir konudur. O dönemlerde bu girişime karşı gerekli siyasi tavrı ortaya koymuştuk. Buna rağmen hükümetin iki Bakanının bu konuyu yeniden, adeta temcit pilavı gibi gündeme taşıması düşündürücüdür” dedi.
“Bu konu gözler kapatılarak ‘olsun, ne olacak’ denilebilecek bir konu değildir”
Bu meselenin yalnızca teknik bir düzenleme olmadığını ve konunun uluslararası uçuşlarla ilgili olduğu iddiasının “güzel bir gerekçe” olarak göründüğünü belirten Akansoy, uluslararası uçuşlar bağlamı ile ilgili bir gelişme varsa, kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini vurguladı.
Akansoy, “İç hat statüsü tartışmasının siyasi, ekonomik ve hukuki boyutlarının yanı sıra ciddi anayasal sonuçları da bulunmaktadır. Dolayısıyla, gözler kapatılarak ‘olsun, ne olacak’ denilebilecek bir konu değildir” dedi.
“Limanlarının özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesini Kıbrıs Türk halkı asla kabul etmez”
“Bir yandan devletten ve kurumsal yapıdan söz edeceksiniz; diğer yandan attığınız adımlarla bu yapının temellerini sarsacaksınız. Her zamanki gibi ‘Ben yaparım, olur’ anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Akansoy, bir diğer meselenin ise hükümetin “limanların rehabilitasyonu” adı altında gündeme getirdiği özelleştirme girişimleri olduğunu hatırlattı.
Akansoy, “Görünen o ki hükümet, görev süresinin sonuna yaklaşırken bu süreci hızlandırmak istemektedir. Mağusa ve Girne limanlarının özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesini Kıbrıs Türk halkı asla kabul etmez. Üstelik bu süreci hızlandırmak isteyen çevrelerin olduğuna ilişkin çeşitli iddiaların ve bilgilerin kamuoyunda dolaştığı bir dönemde, söz konusu haberlerin basına resmi bağlamda yansıması son derece manidardır. Bu iki önemli başlıkla ilgili olarak Başbakanı derhal kamuoyuna açık ve net bir açıklama yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.




















